RS / U ZU „Medico-S“ rođeno 1.216 beba zahvaljujući procedurama vantjelesne oplodnje

17. 01. 2020. u 15:09:00 PROMO

Shares: 2

Zahvaljujući procedurama vantjelesne oplodnje koje se obavljaju u Zdravstvenoj ustanovi „Medico-S“ do sada je rođeno 1.216 beba.

Ovi podaci ZU „Medico-S“ ubrajaju među vodeće ustanove humane reprodukcije u regiji i lidera na polju biomedicinski potpomognute oplodnje u BiH.

U prošloj, 2019. godini procenat uspješnosti postupaka vantjelesne oplodnje na osnovu ostvarenih kliničkih trudnoća iznosi 41,7 posto, što je iznad evropskog i svjetskog prosjeka“, izjavila je generalni direktor ove ustanove prof. dr Sanja Sibinčić, naglašavajući da Zdravstvena ustanova „Medico-S“ nastoji da prati najnovija dostignuća na polju humane reprodukcije i tako neprestano podiže kvalitet svojih usluga.

Podsjećamo da je ZU „Medico-S“ više od godinu dana članica grupacije Pronatal iz Češke, ujedno i jedini centar van granica EU s kojim je jedna od najuglednijih evropskih klinika za biomedicinski potpomognutu oplodnju uspostavila saradnju.

Zahvaljujući ovom partnerstvu klinika „Medico-S“ je dodatno unaprijedila svoje usluge savremenim laboratorijskim metodama i proširila tim stručnjacima reproduktivne medicine iz zemlje i regije.

„Prošla godina je za nas i naše pacijente bila jako uspješna, a posebno nas raduje činjenica da smo zahvaljujući postignutim rezultatima drugi centar po uspješnosti među osam IVF centara na nivou grupacije Pronatal. To je veliko priznanje kvaliteta našeg rada posebno ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da naš centar ne radi procedure sa doniranim reproduktivnim materijalom“, istakla je prof. dr Sanja Sibinčić. 

Specijalizovana klinika za vantjelesnu oplodnju „Medico-S“ je zdravstvena ustanova koja okuplja vrhunski tim ljekara iz oblasti ginekologije i perinatologije, ali i drugih specijalnosti tako da pacijenti ove klinike imaju na raspolaganju kompletnu uslugu u domenu reproduktivnog zdravlja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA