Dan bijelog štapa / U Sarajevu otvoren koridor za slijepe: Ovo je samo prvi u nizu

15. 10. 2020. u 15:06:00 Fena

Shares: 0

Na Međunarodni dan bijelog štapa, 15. oktobra, svečanim presjecanjem vrpce danas je u Sarajevu otvoren koridor za slijepa i slabovidna lica koji će im pomoći pri kretanju i omogućiti samostalniji život.

Koridor je urađen na širem području Skenderije, pa je tako povezano Udruženje slijepih i salbovidnih osoba sa svim stajalištima javnog prevoza.

Direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo Fikret Zuko kazao je da je ovaj koridor jedan od najvažnijih projekata u BiH, a odnosi se na samostalniji život slijepih i sabovidnih osoba.

"Ovaj koridor urađen je na širem području Skenderije, povezali smo naše Udruženje sa svim stajalistima autobuskim, trolejbuskim, sa institucijama vlasti koje su ovdje u KS-u", kazao je on.

Premijer KS Mario Nenadić je također istako da je ovo vrlo važan projekat u BiH.

"Mi ćemo danas pustiti u funkciju prvi ovako važan projekat u BiH u zadnjih desetak godina i najaviti da ćemo do kraja godine nastaviti i pripremiti produžetak ovog projekta, odnosno određenih koridora koji će spojiti postojeću infrastukturu sa nekim drugim važnim dijelovima kako institucija u KS-u, tako i važnih komunalnih i drugih objekata za život građana KS", istakao je Nenadić.

Svečanom presjecanju, uz prdržavanje svih epidemioloških mjera, prisustvovali su ministar saobraćaja KS Adi Kalem, ministar finansija KS Jasmin Halebić te članovi Udruženja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA