U Sarajevu obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja s jakom porukom: 'Vodimo računa o sebi'

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja s jakom porukom: 'Vodimo računa o sebi'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

U Sarajevu je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja, u sklopu Festivala mentalnog zdravlja.

Održana je panel diskusija Mentalno zdravlje i društvo, u organizaciji udruženja Menssana.

Učešće pored najavljenih panelista, dr. Remzija Šetić, dr. Inga Lokmić-Prekić, TV voditeljica Vanja Semić i glumac Kamernog teatra 55 Davor Golubović, imali su i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Gorana Čerkeza i dr. Amre Junuzović Kaljić.

Vodovod i danas na terenu: Objavljena lista ulica koje bi mogle imati problema s vodosnabdijevanjem

Vodovod i danas na terenu: Objavljena lista ulica koje bi mogle imati problema s vodosnabdijevanjem

Svi prisutni su svojim profesionalnim i ličnim iskustvima doprinijeli konstruktivnom razgovoru, prijedlozima i mogućim rješenjima problema u kojem se kao društvo nalazimo kada je u pitanju mentalno zdravlje.

Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

Zaključak je da nam je potrebno puno više empatije, društveno odgovornih dešavanja i sadržaja kako za mlade tako i za roditelje.

I kako nisu samo psiholozi i psihijatri ti koji trebaju brinuti za druge već i svaki pojedinac treba kako shvatiti i brinuti o sebi tako i postupati prema onima oko sebe. 

"Pored brojnih zvanica i gostiju zahvaljujemo se profesoricama, psihologinjama Prve i Treće gimnazije, Ozrenki Mešić i Merimi Pašić te srednje Zubotehničke škole koje su dovele i svoje učenike koji su aktivno učestvovali u panelu kao i na radionici i razgovoru sa glumcem Davorom Golubovićem", naveli su iz Udruženja Mensana.

Davor Golubović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Davor Golubović

Ujedno su se zahvalili sponzorima Bosnalijeku i Butik Bademu na podršci te Kamernom teatru 55 na suradnji i profesionalnosti. 

"Vodimo računa o sebi i svom zdravlju baš kao i jedni o drugima i tako kreirajmo zdravije društvo za sve nas", poruka je iz Udruženja Menssana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije