U Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci će biti obilježen 9. Međunarodni dan yoge

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci će biti obilježen 9. Međunarodni dan yoge
Foto: Saopćenje / Međunarodni dan yoge

Ove godine Ambasada Indije u BiH u saradnji s Udruženjem bosansko - indijskog prijateljstva obilježava 9. Međunarodni dan yoge u tri grada BiH - Sarajevo, Mostar i Banja Luka, u srijedu 21. juna. 2023.

Čas yoge u Sarajevu održaće učiteljica yoge pri Ambasadi Indije Velida Tupković Salihović u prostorijama Ateljea Figure, s početkom u 18.00 sati.

U Mostaru čas predvodi Zlatan Smajić iz Shambala yoga centra Sundari u Parku Zrinjevac s početkom u 19.00 sati, a u Banjoj Luci čas yoge vodiće Marko Bašić iz Satya Yoga škole u Muzeju savremene umjetnosti RS, s početkom u 17.30 sati. 

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Podsjećamo da je skupština Ujedinjenih nacija 11. decembra 2014. usvojila Odluku koju je podržalo čak 177 zemalja članica (najveći broj dotada), kojom je 21. juni proglašen Međunarodnim danom yoge.

Od tada je obilježavanje ovog dana postalo jedan od najvećih masovnih pokreta koji se organizuje s ciljem postizanja dobrog zdravlja i blagostanja, a širom svijeta se organiziraju događaji na kojima se radi yoga, disciplina koju je UNESCO priznao kao neopipljivo kulturno naslijeđe čovječanstva.

Dragi prijatelji, Obavještavamo vas da će se ove godine 9. Međunarodni dan yoge, u organizaciji Udruženja...

Posted by Udruženje bosansko-indijskog prijateljstva on Thursday, June 15, 2023

Tokom proteklih osam godina građani Bosne i Hercegovine su rado sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana yoge, a veliki odaziv se očekuje i ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije