Upoznajte ljepoticu Trebižat: Mjesto istinskog odmora i dobre zabave

M. Mulić
Upoznajte ljepoticu Trebižat: Mjesto istinskog odmora i dobre zabave
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Club Divine, Čapljina

Bosna i Hercegovina bogata je prirodnim blagodatima i oduvijek je bila mamac za istraživače prirode, avanturiste i zaljubljenike u netaknutu ljepotu.

U srcu ovog čarobnog krajolika, riječni tokovi igraju ključnu ulogu u stvaranju bezvremenskih priča. Jedna od tih priča isprepletena je oko rijeke Trebižat, dragulja koji kroz svoje vode nosi duh prošlosti i snagu prirode.

Trebižat je rijeka s devet imena, prepuna sedrenih reljefa i sa skoro skrivenim zadivljujućim pejzažima. Jedna je od ponornica koja devet puta nestaje i ponovno izvire u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Ovaj prirodni biser se prvi put spominje u dokumentima Nesuh-age Vučjaka, vakufnami pisanoj 1564., a dva stoljeća kasnije – tada pod nazivom Trebisat – javlja se i u putopisu Put po Dalmaciji, italijanskog putopisca Alberta Fortisa.

Club Divine, Čapljina
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba: Club Divine, Čapljina

Po čemu je rijeka dobila ime, do danas nije razjašnjeno, ali postoje brojne polemike i pisani dokumenti o njenom nazivu. Najzastupljenije je ipak mišljenje da ime potiče od starog italijanskog naziva za jegulje - 'trebizatto', upravo zato što je bogata tim stvorenjima.

Na njenom 50-tak kilometarskom toku brojni su brzaci i slapovi i mnoštvo mjesta za odmor i kupanje. Već smo pisali o slapovima Kravice, a posebnu pažnju privukao nam je i Club Divine.

Vodopad Kravica: Bajkovita priroda vrijedna divljenja

Vodopad Kravica: Bajkovita priroda vrijedna divljenja

Ovaj klub smjestio se na rukavcima rijeke Trebižat u blizini Čapljine, i proteže se na 6000 kvadrata. Izgrađen potpuno u skladu sa prirodom, oduševiće vas pri samom ulasku u njihov prostor. Separei izgrađeni nad samom rijekom nude apsolutni zen i privatnost, u kojima će uživati svaki hedonist.

Club Divine, Čapljina
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba: Club Divine, Čapljina

Tokom dana možete da unajmite udobne ležaljke ili se relaksirate kupanjem u Trebižatu čija temperatura je idealna za osvježenje tokom ljetnih vrelih dana.

Rekreacijski sadržaj uključuje još odbojku, mali nogomet, sate joge i tretmane masaža rehabilitacijskog tima centra "Život", pod vodstvom priznatog Darke Bilića.

U klubu su se pobrinuli i za ljubitelje kampiranja, pa ukoliko volite da spavate pod zvijezdama, tu je poseban prostor namijenjen upravo vama.

Nas je posebno oduševila gastro ponuda, koja uključuje tradicionalnu i modernu kuhinju, a cijene su zaista pristupačne za svačiji džep.

Projekat "Neispričane priče" sufinansiran od strane Vlade Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije