Drama na Ciglanama, Terović: Sud pokušava da nelegalno otme imovinu Kantona

E. H.
Drama na Ciglanama, Terović: Sud pokušava da nelegalno otme imovinu Kantona
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Radnici KJKP Tržnice-pijace Sarajevo zaustavili policajce

Prava drama odvijala se danas na tržnici Ciglane u Sarajevu.

Naime, radnici KJKP Tržnice-pijace Sarajevo stali su ispred policije kako bi zaustavili zatvaranje objekta u kojem se trenutno nalazi pekara.

Na mjestu događaja bio je i fotoreporter portala Radiosarajevo.ba koji je zabilježio nemile događaje.

Također, na tržnici je bio i direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović. On je za Radiosarajevo.ba kazao da se radi o nesvakidašnjoj situaciji kad je riječ o sudskoj praksi.

Riječ o provođenju odluke Općinskog suda u Sarajevu, koja je po meni nezakonita i u suprotnosti je sa svim pozitivnim zakonskim propisima koji trebaju da štite imovinu KS, ali i KJKP Tržnica-pijaca Sarajevo. Naša dva korisnika koja su nekad koristila taj prostor međusobno se tuže zbog svojih nekih odnosa, dok sutkinja Nejra Kovač donosi odluku kojom treba da se zaplijeni imovina KJKP Tržnice-pijace Sarajevo - odnosno ovaj objekat i da se na njemu napravi izvršenje“, pojasnio je Terović.

Dodao je da KJKP Tržnice-pijace Sarajevo zajedno s Pravobranilaštvom KS i advokatskim timom već 20 dana pokušava doći do sutkinje, predsjednice Suda kako bi zaustavili ovu sramotnu radnju.

„Naši radnici i ja s njima nećemo dozvoliti da se uradi izvršenje na objektu koji je jedan kroz jedan u vlasništvu KJKP Tržnice-pijace Sarajevo i nema nikakve veze s pomenutim procesom. Pošto se naša dva bivša korisnika međusobno tuže nek oni to riješavaju sa njima, sad se u ovom prostoru nalazi treći korisnik koji s time nema veze. Ovaj prostor je izgrađen prošle godine po građevinskoj i urbanističkoj dozvoli Općine Centar. A, prostor u kojem su bili naši bivši korisnici je u potpunosti srušen“, istakao je Terović.

Prema njegovim riječima, zbog toga radnici KJKP Tržnice-pijace Sarajevo neće dozvoliti provođenje ove sramne odluke suda.

„Nastavit ćemo našu borbu dalje pravnim sredstvima. Ukoliko ponovo dođe policija, mi ćemo ponovo zaustaviti izvršenje“, naglasio je Terović.

Na naše pitanje da li se boji prekršajne prijave, Terović odgovara da ga nije strah. 

"Trebaju da se boje krivičnih prijava oni koji su donijeli ovakvu odluku, jer na ovaj način oni žele da otmu državnu imovinu, tačnije kantonalnu", zaključio je Terović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije