Može li zabrana pušenja zaista izazvati ekonomske posljedice...

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

JA1

Pusac sam a ipak sam za to da se usvoji ovaj zakon, trebao je vec davno

dP

Samo da se misli usmjere sa afera, loše ekonomije itd. Ako ne pušimo, postanemo mnogo "neurozni". A nervoza zna da explodira. Zato pripazite šta izglasate. ;)

Hahaha

Jos jedan dokaz koliko je njesra liberalna ideologija. Subjektivni ozakonjeni, neutemeljeni moralni senzibiliteti bjelog zapadnog covjeka. Duhan jok jok, gandzis bujrum.

Boom

Po šerijatu pušenje je zabranjeno

Krkan

Po šerijatu pušenje je zabranjeno ka Boom ------- ovo nije zemlja sa šerijatskim zakonom. Informacija za nepismene.

h

Pusac sam a ipak sam za to da se usvoji ovaj zakon, trebao je vec davno ka JA1 Isto.

101

Samo zabraniti taj primitivizam u potpunosti. Čuj u 21. stoljeću pušiti, pa to je civilizacijska katastrofa.

vbR

Ekonomski analitičar Admir Čavalić, ni jednim argumentom nije dao objašnjenje koliko će biti ugrožena ekonomija i privrednici a više je dao objašnjenja kao psiholog i sociolog.BIH iako najslabija zemlja u Evropi pa i mnogo šire radi sporedne nevažne zakone dok drugi stoje u ladicama. Svi se hvataju zdravstva kao pušenje je štetno a nije štetno prejedanje, masnoće i šečer . Onda treba zabraniti rad i poslastičarnica i restorana koji služe neprovjerenu i masnu hranu. Najviše sredstava za lijekove i liječenje se izdvaja za moždanih i srčanih udara a odmah iza toga je digestivni trakt i metabolizam čiji uzroci obolijevanja su najčešće pretilost. Osim što ovim zakonom ugrožavaju slobodu i zdravlje pušaća, zakonom se miješaju i u privatnu svojinu gdje određuju u tuđem prostoru šta će se raditi i kako. Uništili su jedinu fabriku duhana u Hercegovini FDM i još je jedina preostala FDS koja je također pred gašanjem. Samo te dvije fabrike su imale hiljade radnih mjesta. Znamo da parlamentarce ništa drugo ne interesuje osim njihovog vlastitog komoditeta. Za vrijeme rata FDS je bila namjenska industrija i država je dijelila svim borcima po kutiju cigareta dnevno inaće ne bi bilo ni države jer su je odbranili večinom pušaći na ovaj ili onaj način. sada kada im više ne trebaju najrađe bi ih pobili ili sakrili negdje sa strane . Dovoljno je da su im oteli sva stečena prava 2018 godine i svi priznaju da je taj zakon nakaradan i da će biti ispravljen ali na tome se ništa nije uradilo . Gonite se svi.

Mufljuz

Ne kontam sto je drzavu uopce briga ko pusi , a ko ne pusi??? Sto se ne pozabave puno vaznijim stvarima od toga? Valjda moraju necim opravdati hiljade maraka koje otimaju od ovog naroda, a najlakse je na supljim pricama .

Guest

Guest Pusenje ubija i pusace i ne pusace. Znaci ako se neko ubija pusenjem treba i drugoga da ubija. U mnogim drzavama dobrostojecim je odredjeno gdje se pusi. Ne vidi se da su propali zbog pusenja.

Guest

Guest Pusenje ubija i pusace i ne pusace. Znaci ako se neko ubija pusenjem treba i drugoga da ubija. U mnogim drzavama dobrostojecim je odredjeno gdje se pusi. Ne vidi se da su propali zbog pusenja.

Boom

Ali bi uskoro moglo biti jer sve više arapa nam dolazi da žive ovde.Ma šalu na stranu kad fabrika duhana propadne i ode u privatne vode onda će pušenje se vratit u normalu

KLOSA

CUJ MOZELI PA ZABRANITE PA CE SE VIDJETI KOLIKO CE KONOBARA KUHARA OSTATI BEZ POSLA A KOLIKO CE SE ZATVORITI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA OVO SE SVE PLANSKI RADI DA SE ZARATI

Veteran64

Ekonomski analitičar Admir Čavalić, ni jednim argumentom nije dao objašnjenje koliko će biti ugrožena ekonomija i privrednici a više je dao objašnjenja kao psiholog i sociolog.BIH iako najslabija zemlja u Evropi pa i mnogo šire radi sporedne nevažne zakone dok drugi stoje u ladicama. Svi se hvataju zdravstva kao pušenje je štetno a nije štetno prejedanje, masnoće i šečer . Onda treba zabraniti rad i poslastičarnica i restorana koji služe neprovjerenu i masnu hranu. Najviše sredstava za lijekove i liječenje se izdvaja za moždanih i srčanih udara a odmah iza toga je digestivni trakt i metabolizam čiji uzroci obolijevanja su najčešće pretilost. Osim što ovim zakonom ugrožavaju slobodu i zdravlje pušaća, zakonom se miješaju i u privatnu svojinu gdje određuju u tuđem prostoru šta će se raditi i kako. Uništili su jedinu fabriku duhana u Hercegovini FDM i još je jedina preostala FDS koja je također pred gašanjem. Samo te dvije fabrike su imale hiljade radnih mjesta. Znamo da parlamentarce ništa drugo ne interesuje osim njihovog vlastitog komoditeta. Za vrijeme rata FDS je bila namjenska industrija i država je dijelila svim borcima po kutiju cigareta dnevno inaće ne bi bilo ni države jer su je odbranili večinom pušaći na ovaj ili onaj način. sada kada im više ne trebaju najrađe bi ih pobili ili sakrili negdje sa strane . Dovoljno je da su im oteli sva stečena prava 2018 godine i svi priznaju da je taj zakon nakaradan i da će biti ispravljen ali na tome se ništa nije uradilo . Gonite se svi. ka vbR

/ Najnovije