Tamo gdje priča počinje: Ekipa filma 'Rana moje majke' posjetila sirotište

Anadolija
Tamo gdje priča počinje: Ekipa filma 'Rana moje majke' posjetila sirotište
/ Anadolija
Ekipa turskog filma 'Rana moje majke' posjetila je Dječiji dom 'Dom porodica' u Zenici, gdje su se družili s štićenicima ovog doma.

Meryem Uzerli, glumica u ovom filmu, koja je u regiji i šire poznata po ulozi sultanije Hurem u turskoj popularnoj seriji 'Sulejman Veličanstveni', Ozan Guven, koji u filmu tumači lik Borislava, u regiji više poznat po ulozi Rustem-paše iz turske serije 'Sulejman Veličanstveni' te Bora Akkas, koji tumači lik Saliha posjetili su Dječiji dom 'Dom porodica' u Zenici. 

Specijalna projekcija filma "Rana moje majke" turskog režisera Ozana Aciktana prikazana je danas u Multiplex kinu 'Ekran' u Zenici, a nakon prikazivanja filma upriličeno je druženje s ekipom filma. 

Nakon projekcije u kinu u Zenici, ekipa se zaputila ka Dječijem domu 'Dom porodica' Zenica koji ima veliki broj štićenika, a radnja filma zasniva se upravo na priči jednog od štićenika doma za nezbrinutu djecu u Zenici. 

Glumci iz filma razgovarali su kratko s direktorom Dječijeg doma 'Dom porodica', Brankom Dilberom, nakon čega je upriličeno druženje sa štićenicima. Veliki broj djece okupio se oko popularnih glumaca koji su djecu uzimali u naručje i fotografisali se s njima. 

Dječiji dom "Dom porodica" dobio je i poklone, a kao znak zahvalnosti, za glumce u ovom filmu, štićenici su izveli jednu pjesmu na turskom jeziku te im uručili male poklone kao zahvalnost za posjetu, a koje su sami napravili. 

Film "Rana moje majke" prikazan je u sklopu Festivala turskog filma koji traje do 12. decembra u Sarajevu, dok je zeničku projekciju osigurala kompanija 'Una film'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije