Stigla je sultanija Hurem: Upravo doputovala u Sarajevo

Anadolija
Stigla je sultanija Hurem: Upravo doputovala u Sarajevo
Turska glumica Meryem Uzerli, u regiji i šire poznata po ulozi sultanije Hurem u turskoj popularnoj seriji "Sulejman Veličanstveni", doputovala je danas u Sarajevo.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, tursku glumačku zvijezdu dočekalo je osoblje Ambasade Republike Turske u BiH u čijim automobilima se zaputila ka centru grada.

Iako vidno raspoložena, Uzerli nije željela odgovarati na pitanja novinara.

Uzerli u Sarajevu boravi kao gošća ovogodišnjeg osmog Festivala turskog filma koji počinje danas u Sarajevu u organizaciji Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH.

Festival, koji traje do 12. decembra, večeras će u 19.30 sati u kinu Meeting Point biti otvoren premijernom projekcijom filma Rana moje majke, reditelja Ozana Aciktana u kojem Uzerli igra glavnu ulogu.

Na Festivalu turskog filma u danima koji slijede bit će prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih reditelja.

Ljubitelji filmova imat će priliku pogledati filmska ostvarenja Gazda želi sretan kraj reditelja Kivanca Baruonua, Pretraživač reditelja Atalaya Tasdikena, Šapni ako zaboravim reditelja Cagana Irmaka. Također, tokom Festivala turskog filma bit će prikazan i film Hladnoća kalandara režisera Mustafe Kara.

Sutra u terminu od 20 sati filmska publika moći će pogledati film Pretraživač, dok će u petak u istom terminu biti prikazan film Šapni ako zaboravim.

U Meeting Pointu u subotu u 20 sati prikazuje se film Hladnoća kalandara, a u nedjelju u istom terminu na rasporedu je projekcija filma Gazda želi sretan kraj.

U ponedjeljak, 12. decembra, gledatelji će imati priliku pogledati drugu projekciju filma Rana moje majke u terminu od 20 sati.

Svi filmovi su titlovani na B/H/S i engleski jezik. Ulaz u Meeting Point za posjetitelje je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije