Svečani defile starogradskih maturanata oduševio Sarajlije

F. Z.
Svečani defile starogradskih maturanata oduševio Sarajlije
Foto: Admir Kuburović / Defile starogradskih maturanata

Tradicionalna manifestacija ispraćaja maturanata osnovnih škola iz općine Stari Grad održana je danas u 10 sati u gradu na Miljacki.

Maturanti iz satrogradskih škola, u pratnji razrednika i direktora, okupili su se na Baščaršijskom trgu odakle su u defileu došli do Pozorišta mladih.

U 11 sati u Pozorištu mladih održat će se prigodan kulturno-zabavni program u kojem će nastupiti učenici ovih škola.

Maturanti u Pozorištu mladih Sarajevo - undefined

Ovu školsku godinu u Starom Gradu završava 226 maturanata iz osnovnih škola Hamdija Kreševljaković, Vrhbosna, Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković, Edhem Mulabdić, Mula Mustafa Bašeskija, Saburina i Zavoda Mjedenica.

Među njima je 99 učenika koji završavaju odličnim uspjehom.

"Mislim da ovo prelazi u jednu lijepu tradiciju, a što se tiče učenika - dobra su generacija. Osnovna škola je odgojno-obrazovna ustanova i naš cilj je prije svega da ih formiramo kao ličnosti. Da danas-sutra postanu prije svega ljudi. Uvijek tu bude puno sretnih, ponekad i tužnih, ali uz dobru saradnju s roditeljima sve to bude prelijepo. Mislim da je svaki razrednik ponosan na svoje učenike", rekla nam je nastavnica bosanskog jezika iz Osnovne škole Vrhbosna - Jasminka Plakalo. 

"Poslije osnovne škole upisat ću Bošnjačku gimnaziju - Cambridge, imam jako dobru podlogu zahvaljući nastavnicima iz moje osnovne škole. Nakon Bošnjačke gimnazije želim završiti Međunarodne odnose i diplomatiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Mislim da je lijepo što možemo kroz ovaj defile upoznati učenike iz drugih škola, da prođemo kroz grad i da znaju da smo maturanti", istakla je učenica Osnovne škole Vrhbosna - Berina Garibija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije