Studentice ALU od svog džeparca oslikale zidove Odjela pedijatrije u Općoj bolnici

Radiosarajevo.ba
Studentice ALU od svog džeparca oslikale zidove Odjela pedijatrije u Općoj bolnici
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Oslikane prostorije Odjela pedijatrije

Semra Zaimović, Šejla Manjgafić i Amna Delić, studentice III godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, ovih dana vrijedno oslikavaju prostore Odjela pedijatrije u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Uskoro otvaranje pedijatrijskog odjela u JU Opća bolnica

Sa zidova dječijih soba se smiješe omiljeni i popularni likovi iz crtanih filmova kao što su Mickey Mouse, Winnie-the-Pooh, Sponge Bob i drugi a sve da bi boravak budućim pacijentima u ovoj zdravstvenoj ustanovi bio što ugodniji, navode iz Opće bolnice.

Vikendom ili nakon predavanja ove vrijedne djevojke nastoje unijeti što više mašte, veselja i života u bolesničke sobe, dnevni boravak i igraonicu. Posao su podijelile tako da je svaka dobila da uradi po tri sobe a igraonicu i dnevnu sobu rade zajedno. Proces rada teče tako što prvo crtaju dječije omiljene likove a onda slijedi bojenje. S lakoćom kistom oplemenjuju prostor i izvode čarolije po zidovima .

"Željela smo nekoga obradovati", rekla je Semra Zaimović, od koje je i potekla ideja likovnog uređenja pedijatrije. "Pročitala sam tekst u Oslobođenju i sinula mi je ideja da bi mogla uraditi nešto dobro i korisno. Animirala sam drugarice sa godine, dogovorila sastanak s prim. dr. Zlatkom Kravićem, direktorom Opće bolnice kome se ideja dopala i dobile smo zeleno svijetlo da uradimo ovaj posao", pojašnjava nam Semra.

Od studentskog džeparca su nabavile boje i zasukale rukave. S posebnim senzibilitetom oplemenile su bolnički prostor, bez ikakve finansijske naknade ili koristi. Naprotiv, potrošile su svoj skromni studentski džeparac ali su sretne jer su svjesne šta su prave vrijednosti i da je u davanju drugom najveća sreća. Svaka čast!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije