Studenti Ekonomskog fakulteta u Tuzli ukazuju na problem nezaposlenosti mladih

Radiosarajevo.ba
Studenti Ekonomskog fakulteta u Tuzli ukazuju na problem nezaposlenosti mladih
/ E4U
Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa mentoricom profesoricom Sabinom Đonlagić Alibegić rade na projektu Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) koji je nedavno pokrenuo projekat 'E4U'.

Projekt angažira studente i omladinu u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija i direktno uključuje 14 javnih univerziteta/fakulteta i oko 56 studenata i akademika iz cijele zemlje.

Studenti povezani u sedam timova (svaki tim uključuje dva fakulteta), uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, su u procesu izrade kreativnih javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih i njihovo mišljenje o društveno-ekonomskim reformama, posebno u području obrazovanja, prvog radnog iskustva, zapošljavanja i poduzetništva.

Naš tim-naranžasti tim, u okviru projekta želi da ukaže na problem nezaposlenosti mladih i kao njegovu direktnu posljedicu, veliki odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine.

U okviru ovog projekta bit će održani:

1. Flash Mob - 13. februara u centru Tuzle sa početkom u 12 sati,

2. Shopping Mall u Bingo City Centru 17. februara sa početkom u 12 sati i

3. Motivaciono predavanje koje će se održati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 20. februara sa početkom u 12 sati.

EU for You- E4U je projekat Ureda/ Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH koji je okupio studente 14 javnih univerziteta u sedam timova kako bi osmislili javne kampanje kojim će iskomunicirati svoje viđenje socio-ekonomskih reformi. Kampanje su urađene uz pomoć Evropske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije