S.T.E.A.M. izazov za EDUS mališane i vršnjake iz vrtića

0
Radiosarajevo.ba
S.T.E.A.M. izazov za EDUS mališane i vršnjake iz vrtića
Foto: EDUS / S.T.E.A.M. izazov

Kroz projekat “Pre-School STEAM Academy” Udruženje EDUS-Edukacija za sve organizovalo je S.T.E.A.M. izazov za djecu predškolskog uzrasta. 

U prethodnih pet mjeseci 126 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju, kroz inkluzivne STEAM radionice, su na inovativan i zabavan način učili o nauci i umjetnosti

S.T.E.A.M. predstavlja skraćenicu pojmova nauka, tehnologija, inžinjering, umjetnost i matematika, te stimuliše specifična područja razvoja, kroz razumijevanje okoline, simboličke logičke i konstruktivne igre, umjetnosti, i razvija intelektualne i kreativne potencijale.

Inkluzivni S.T.E.A.M. IZAZOV je okupio mališane iz vrtića “Zvončić” i EDUS-ove polaznike S.T.E.A.M. radionica. 

Bila je to sjajna prilika da mališani pokažu talenat, spretnost, ali isto tako da se druže, rade i takmiče u timu. Tokom Izazova djeca su se  takmičila  u dva tima i to u sportskim igrama i igrama spretnosti, balansa i ravnoteže, igrama strategije, eksperimentima, predškolskoj fizici i matematici

Pre-School STEAM Academy je jedan od 23 projekta koja su podržana kroz inicijativu EMBRACE, koju finansira Norveška ambasada u Sarajevu, a provodi UNDP. 

Više o atmosferi sa samog S.T.E.A.M. IZAZOVA pogledajte u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije