Jake, hrabre, sigurne žene i majke preduslov su zdrave porodice

Radiosarajevo.ba
Jake, hrabre, sigurne žene i majke preduslov su zdrave porodice
Foto: Grad Sarajevo / Žensko druženje u Hotelu Europa

 Supruga gradonačelnika Sarajeva i ambasadorica Udruženja Majka i dijete, Majda Skaka, sinoć je u atrijumu hotela Europa organizirala žensko druženje s namjerom da ono postane tradicionalno, a s ciljem razmjene iskustava i podrške svakoj majci i ženi uopće, saopćio je Grad Sarajevo.

“Sigurna sam da smo nakon ovog druženja sa sobom ponijeli mnogo pozitivnih iskustava koja će nas očeličiti kao žene i majke. Ovo je dokaz da žene mogu sve i da je naša težnja ka boljoj budućnosti, nesalomljiva. Stoga joj dajmo šansu, otvorimo mogućnost slobodnog djelovanja, kako nikada više ne bi sumnjala u vlastiti identitet”, istakla je Skaka.

Pored ambasadorice, prisutnim damama se obratila i direktorica Instituta za majku i dijete pri Udruženju Majka i dijete – Bombon Belma Šoljanin, te direktorica Programa osnaživanja zdravlja žena i utrke “Race for the cure” Nela Hasić.

Sa osmijehom i razmijenjenim novim iskustvima, zajedno su poslale poruku da su jake, hrabre, sigurne žene i majke preduslov zdrave porodice, a zdrava porodica je bedem svakog društva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije