Save the Children: Ispunite anketu o predškolskom obrazovanju

Radiosarajevo.ba
Save the Children: Ispunite anketu o predškolskom obrazovanju

Predškolski odgoj i obrazovanje predstavlja temelj za uspjeh i razvoj svake osobe. Od rođenja do šeste godine oblikuju se temelji ličnosti, od čega direktno zavisi i budući uspjeh u školi, mentalni i emotivni razvoj, želja za znanjem i učenjem, odnos prema drugima, kreativnost, pa čak i zdravstveno stanje.

Djeca koja su pohađala predškolsko obrazovanje statistički su: bolja u školi, emocionalno zrelija, socijalno osvještenija, kreativnija i zdravija.

Nažalost, naša zemlja je po učešću djece u nekom od vidova predškolskog odgoja i obrazovanja na zadnjem mjestu u Evropi. Iako je predškolski program u godini pred polazak u osnovnu školu zakonom obavezan, još uvijek se ne sprovodi na cijeloj teritoriji BiH.

Organizacija Save the Children u BiH, u sklopu kampanje "Svako dijete – bez izuzetka" fokusirana je na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju osnov za dobar i jednak početak kroz pristup obaveznom predškolskom obrazovanju.

S ciljem mapiranja svijesti i iskustava po ovom pitanju, molimo vas da ispunite kratku anketu.

Anketi možete pristupiti na OVOM LINKU. 

Obavezan predškolski program omogućava da svako dijete dobije najbolji mogući početak na putu ka ostvarenju snova. Pomozimo im u tome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije