Startovala utrka Hranisava Ultra Trail, uskoro na cilju najbrži učesnici

Radiosarajevo.ba
Startovala utrka Hranisava Ultra Trail, uskoro na cilju najbrži učesnici
Foto: Radiosarajevo.ba / Hrasnisava Ultra Trail

Jutros rano startovala je Hranisava Ultra Trail utrka koja će brojnim ljubiteljima trail trčanja otkriti čari jednog od najljepših dijelova Bjelašnice. Hranisava je naziv grebena sa zapadne strane Bjelašnice i vrha visine 1.964 metara.

Značaj prvog Hranisava Ultra Traila prepoznali su najveći sportisti naše zemlje kao što su Amel Tuka, Damir Džumhur,Alija Imamović i Edin Puhalo koji su ranije odjenuli zvanične majice Hranisava Traila te tako podržali ovaj sportsko-rekreativni događaj.

Prvi trkači krenuli su sa startnih pozicija u sedam sati, a važno je istaći i to da su na programu ukupno tri trke koje su prilagođene različitim kategorijama rekreativaca. 

Prva je Super S Yellow koja se trči na 15 kilometara, druga je Super S Red na 37, dok je treća Super S Blue na 56 kilometara.

Također, i sam start odvijao se u etapama kako bi se mogla održati socijalna distanca među trkačima. Svi učesnici su bili obavezni nositi zaštitnu masku u startnoj zoni.

Utrka se odvija po lijepom vremenu, a prvi finišeri se očekuju nešto iza 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije