Rekreacija / Startovala utrka Hranisava Ultra Trail, uskoro na cilju najbrži učesnici

22. 08. 2020. u 13:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Jutros rano startovala je Hranisava Ultra Trail utrka koja će brojnim ljubiteljima trail trčanja otkriti čari jednog od najljepših dijelova Bjelašnice. Hranisava je naziv grebena sa zapadne strane Bjelašnice i vrha visine 1.964 metara.

Značaj prvog Hranisava Ultra Traila prepoznali su najveći sportisti naše zemlje kao što su Amel Tuka, Damir Džumhur,Alija Imamović i Edin Puhalo koji su ranije odjenuli zvanične majice Hranisava Traila te tako podržali ovaj sportsko-rekreativni događaj.

Prvi trkači krenuli su sa startnih pozicija u sedam sati, a važno je istaći i to da su na programu ukupno tri trke koje su prilagođene različitim kategorijama rekreativaca. 

Prva je Super S Yellow koja se trči na 15 kilometara, druga je Super S Red na 37, dok je treća Super S Blue na 56 kilometara.

Također, i sam start odvijao se u etapama kako bi se mogla održati socijalna distanca među trkačima. Svi učesnici su bili obavezni nositi zaštitnu masku u startnoj zoni.

Utrka se odvija po lijepom vremenu, a prvi finišeri se očekuju nešto iza 13 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA