Za 48. rođendan Centra Skenderija koncerti Joksimovića i Dubioza kolektiva

S. H.
Za 48. rođendan Centra Skenderija koncerti Joksimovića i Dubioza kolektiva
Centar Skenderija proslavlja 48. godina postojanja simbola grada, mjesta koje od 1969. godine nosi epitet centra zbivanja kulturnih, sportskih, privrednih i sajamskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Povodom rođendana Centar Skenderija će u vlastitoj produkciji organizirati dva koncerta. U samo tri dana koncerte će održati srbijanski pjevač Željko Joksimović i bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv.

Tačno na 48. godišnjicu otvaranja Centra Skenderija koji je otvoren premijerom filma "Bitka na Neretvi", odnosno 29. novembra, u dvorani Mirza Delibašić će biti održan spektakularni koncert "Dva svijeta" Željka Joksimovića, najavio je direktor Centra Amer Kapo na današnjoj konferenciji za medije, dok će koncert Dubioze kolektiv biti održan 1. decembra.

Organiziranje dva velika koncerta u samo tri dana Kapo smatra velikim izazovom, ali i vjeruje da njegovo poduzeće to može jer su do sada pokazali veliku sposobnost u organizaciji svog prostora kroz razne aktivnosti poput sajmova, predstava, koncerata itd.

"Na neki način ovim ćemo zaokružiti kulturni program za ovu godinu kada je u pitanju naš centar. Ono što je sigurno je da na ovome nećemo stati. Potrudit ćemo se da imamo bar dva koncerta koja organiziramo u vlastitoj produkciji, a i dalje stojimo na usluzi svima koji žele iznajmiti dvoranu i održati koncert", rekao je Kapo navodeći kako je Centar Skenderija jedan od najpristupačnijih kompleksa kada je u pitanju i iznajmljivanje dvorane. 

amer_kapo_centar_skenderija_rsa6.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Kapo je dodao kako će sa svima onima koji imaju partnerski odnos sa Skenderijom nastaviti održavati kontakte i ponuditi im pristupačne cijene.

"Prije svega želja nam je da Sarajevo opet ima veliki broj kulturnih dešavanja", rekao je Kapo napominjujući kako se u ovoj godini održavao veliki broj kulturnih događaja u Skenderiji. 

Joksimović je poslao i videoporuku svima onima koji planiraju biti na njegovom koncertu u Sarajevu.

"Jako sam srećan što ću 29. novembra nastupiti u Centru Skenderija i to baš na 48. rođendan. Po prvi put tu nastupam i ovoga puta u Sarajevo donosim nešto sasvim drugačije - mnogo novih pjesama, mnogo pjesama koje nisu moje a koje su obučene u jedno swing novogodišnje odelo. To će biti jedna filmska priča sa jako puno muzičara na sceni. Siguran sam da će Sarajevo prihvatiti ovaj projekat i shvatiti o čemu se radi. Do tada jedan veliki pozdrav i vidimo se 29. novembra u Skenderiji", poručio je Joksimović.

Naime, „Dva svijeta“ je projekat u kojem je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović izmijenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rock pjesama, kako i nekoliko njegovih pjesama . Pjesme su „obučene“ u swing muziku i odjelo jazza.

Ideja novoga projekta je iskorak, po uzoru na Paula Anku i Michaela Bubblea, obraditi već postojeće, poznate pjesme iz svijeta popa, rocka i narodne muzike, te na taj način pomiriti naizgled nepomirljive svjetove.

U tu je svrhu Joksimović okupio muzičare različitih muzičkih stilova i oblikovao sastav u formi big benda, pod nazivom Kapitalisti.

Spektakl prati vrhunska produkcija koja pomjera granice kada je u pitanju scenografija, ozvučenje, rasvjeta, a svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio čuveni scenarista Nebojša Romčević. Željko tada razgovara sa publikom i dočarava im emocije i poruke koju nosi svaka pjesma, na specifičan način. Cijelokupan doživljaj je filmski, na momente i nestvaran.

Na bini se nalazi oko 30 muzičara, od instrumenata uključene su trube, trombone, saksofoni, klavir, klavijature, gitara, bas, bubnjevi, perkusi, prateći vokali.

Kapo je napomenuo da je za koncert Željka Joksimovića ograničen broj mjesta za sjedenje na 3.600, te je dodao da je više od polovine ulaznica rasprodato. Karte koštaju 15 KM, a za VIP 50 KM.

Kada je u pitanju koncert Dubioze kolektiv, broj mjesta je ograničen na 10.000. Na Dubiozinom koncertu nastupit će i Helem Nejse.

Ulaznice se mogu kupiti putem kupikartu.ba online sistema i na svim prodajnim mjestima. S obzirom na veliko interesovanje za oba koncerta, preporučujemo vam da na vrijeme nabavite svoje ulaznice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije