Smetaju vam zadimljeni prostori? Ovo je mapa lokacija bez duhanskog dima

Radiosarajevo.ba
Smetaju vam zadimljeni prostori? Ovo je mapa lokacija bez duhanskog dima
Kampanja "Smeta Mi" dio je projekta „Ostvarivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda kroz kontrolu duhana“.

Projekt je pokrenut s ciljem doprinosa promociji i zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda u oblasti ekonomskih, društvenih i kulturnih prava kroz naglašavanje prava na životni standard koji omogućuje zdravlje i blagostanje.

Cilj je ojačati funkcionalne i koordinirane mehanizme zaštite od razarujućih zdravstvenih, društvenih, ekoloških i ekonomskih posljedica konzumiranja duhana i izloženosti duhanskom dimu u Bosni i Hercegovini.

U okviru kampanje Smeta Mi, a s ciljem promoviranja i označavanja javnih lokacija slobodnih od duhanskog dima, kreirane su mape takvih lokacija.

Javno dostupna mapa će svima koji to žele pomoći da pronađu javne lokacije slobodne od duhanskog dima, bilo da se radi o kafićima, restoranima, hostelima i hotelima, frizerskim salonima ili drugim objektima.

Ako znate neku javnu lokaciju koja je slobodna od duhanskog dima i želite pomoći u označavanju i promoviranju istih, možete se javiti na smetami.ba@gmail.com ili na zvaničnoj Facebook stranici.

Mapu lokacija bez duhanskog dima možete pronaći ispod (mapa se kontinuirano nadopunjuje).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije