Skijaš kojeg su na Bjelašnici udarile sanke GSS-a demantira izvještaj

Radiosarajevo.ba
Skijaš kojeg su na Bjelašnici udarile sanke GSS-a demantira izvještaj
Fena / Ilustrativna fotografija
Na adresu redakcije Radiosarajevo.ba pristiglo je reagiranje na izvještaj Gorske službe spasavanja, nakon nezgode na Babinom Dolu, u kojoj su motorne sanke udarile skijaša.

Pedesetogodišnji skijaš koji je tom prilikom zadobio teže povrede, nakon oporakva u bolnici oglasio se sa svojom verzijom događaja. 

Podsjetimo, 27. januara došlo je do sudara između skijaša i motornih sanki kojima su upravljali pripadnici GSS-a.  Nakon dolaska policijskih službenika izvršen je uviđaj i evidentiran je nesretni događaj te ustanovljeno da pripadnik GSS stanice Sarajevo postupao u skladu sa pravilima na skijalištu i da protiv njega i službe neće biti pokrenuta krivična prijava.

U svojoj izjavi objavljenoj 28. januara, pripadnik GSS-a rekao je da je "skijaš svojim nemarom, neprilagođenom brzinom, i nepažnjom udario u prednji desni kraj motornih sanki". Tada je obajvljeno da su akteri nesreće testirani na opojna sredstva i alkohol te je ustanovljeno da je unesrećeni bio pozitivan na sve testove dok je spasilac bio negativan.

U nastavku prenosimo reagiranje skijaša: 

"Toga dana, oko 15,00, spuštao sam se ski stazom sa namjerom da dođem do parkinga. Pred sam kraj, u ciljnoj ravnini na mjestu gdje se sve staze spajaju, ispred sebe sam vidio motorne sanke na kojima su se vozile tri osobe. 

Pošto sam se kretao brže od njih, obišao sam ih desnom stranom i nastavio da skijam i gledam ispred sebe. U momentu kada sam ušao na put koji vodi prema parkingu, pedesetak metara nakon što sam prestigao sanke, odjednom sam bio udaren s leđa. Vozač sanki je morao dodati gas da bi me sustigao i tako je došlo do nesreće. 

Tvrdim da se sve odigralo ovako kako sam opisao, za što posjedujem i dokaze. Vrlo brzo, u nekih tridesetak minuta, pružena mi je prva pomoć i vozilom sam odveden u bolnicu gdje su ustanovljene teške tjelesne povrede. Tu sam i operisan. Nezgoda se nije desila u 16,20 kako je navedeno u izvještaju, jer u vrijeme dok sam ležao u snijegu jasno sam vidio da je žičara još uvijek radila, a radno vrijeme joj je do 16,00.

Nisam bio prisutan kada je policija pravila uviđaj, niti sam testiran na alkohol, niti sam dao ili potpisao bilo kakvu izjavu", navodi u svom reagiranju povrijeđeni skijaš Fahrudin Krvavac, demobilisani borac i RVI. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije