Pripadnik GSS-a o nemilom događaju na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Pripadnik GSS-a o nemilom događaju na Bjelašnici
GSS Sarajevo / Ilustracija
Pedesetogodišnji Sarajlija teško je povrijeđen nakon nesreće koja se dogodila u petak na Babinom Dolu na Bjelašnici.
 
Pripadnici GSS-a Sarajevo su u vršenju svakodnevnog obezbjeđenja skijalista i kretanjem utvrđenom rutom u podnožju staze 

br. 3, Babin Dol, došlo je do kontakta skijaša i službenih motornih sanki.

"Skijaš je svojim nemarom, neprilagođenom brzinom, i nepažnjom udario u prednji desni kraj motornih sanki", ističe Edin Zametica iz GSS-a Sarajevo.

Nakon dolaska policijskih službenika izvršen je uviđaj i evidentiran je nesretni događaj te ustanovljeno da pripadnik GSS stanice Sarajevo postupao u skladu sa pravilima na skijalištu i da protiv njega i službe neće biti pokrenuta krivična prijava.
 
Akteri nesreće su testirani na opojna sredstva i alkohol te je ustanovljeno da je unesrećeni bio pozitivan na sve testove dok je spasilac bio negativan.
 
"Ovim putem apelijemo svima koji se nalaze na stazama i uživaju u sportskim aktivnostima da ne konzumiraju alkohol. Vožnja skija, borda itd. je ekvivalentna vožnji automobila i brzine koje se postižu nisu zanemarive", naglasio je Zametica, napomenuvši još jednom da je zabranjeno konzumiranje alkohola na stazama za skijanje, bordanje, sankanje itd...

U narednom periodu će svi koji budu ugrožavali sigurnost na skijalištima Bjelašnica-Igman biti upozoreni od strane GSS stanica Sarajevo te će biti obavještena nadležna policijska uprava.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije