Skandalozno: Ukraden nacionalni spomenik BiH?!

/ Komentari (27)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

rimtutituki

***

Pa aaaajde, sta kukate?

To je pravoslavno, kako ljiljan kaze divlji ljudi, ********a ****a itd, pa sta ce to vama? Imate vi sigurno mnoga umjetnicka djela iz ne 16. nego cak i 14 vijeka, cim su prosvjetitelji Osmanlije sljegli na ova podrucja.

Jovo

Bošnjama je jevanđelje državni spomenik, a tužnig li naroda hahahaha

Turkija

Turski povjestnik Aali (1542.-1599.) rodom iz Galipolja, TRIDESET je godina živio u Bosni na dvoru bosanskih valija (namjestnika). On je prvi u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao HRVATIMA. U svomu djelu Tarihi Aali... Croativ.net KAVAZOVIĆU NA’ ČITAJ: Tko su bili stanovnici BIH u očima Osmanlija.

Bosna

Lijepe riječi su ukras

Vera

Lijepe riječi su ukras

Habuhabuhabu

Ići ćemo u Donjeck u muzej da se divimo Jevanđelju iz Čajniča.

Habuhabuhabu

..............Pravoslavno kod pravoslavnih, ne? ka Pa cak bi to bilo logicnije. A nema pravoslavnih u Čajniču, ne?

Mostar

***

Aketon

Ljudi shvatite mi smo okupirani od strane susjednih država,a kad te neko okupira onda radi sta mu je volja,to se zove okupacija

NN

***

mirzatvica@hotmail.com

Hvala Bogu Srbi imaju svoje Nemanjiće i Rašku, Bosanci svoju Bosnu i Kotromaniće a Hrvati svoju ranosrednjevjekovnu...ne znam Trpimiroviće... pa ne moramo krasti istoriju jedni od drugih

Ti si sam rekao ici cemo u Donjeck.

A nema pravoslavnih u Čajniču, ne? ka Habuhabuhabu .............;;; Sto nisi rekao ici cemo u Cajnice?

Pa gorilokane, meni taj spis nije vazniji ni

Pa homokretenuse taj spis je važniji tebi nego nama. ka NN ............... od WC papira. Ne mozes si zamisliti koliko ja ne drzim do taokvih muzejskih stvari. Ma malo je reci nula, nista....

NN

............... od WC papira. Ne mozes si zamisliti koliko ja ne drzim do taokvih muzejskih stvari. Ma malo je reci nula, nista.... ka Pa gorilokane, meni taj spis nije vazniji ni Blago tebi.

Pa kad je blago meni, ugledaj se u mene.

Blago tebi. ka NN ............. Pa ce biti i blago tebi, ne?

Dokazi

Čajničko jevandelje oteto, povelja hrvatskog bana Bosne bana Kulina je oteta i eto je u Rusiji, Tanajske ploče sa najstarijim zapisanim imenom Horvati iz 3 veka su isto u Rusij, karte najveće države u srednjoj Evropi od 3 do 5 veka koja se zvala Velikaya Horvatiya su isto u Rusiji, Miroslavljevo jevanđelje koje Srbi svojataju iako su ga lustrirali hrvatski fratri iz Zapadne Bosne je isto u Rusiji... jasno je da od 1054g pravoslavlje radi da se Hrvatima katolicima zatre svaki trag.

Arheo

Čajničko jevandelje oteto, povelja hrvatskog ban8a Bosne bana Kulina je oteta i eto je u Rusiji, Tanajske ploče sa najstarijim zapisanim imenom Horvati iz 3 veka su isto u Rusij, karte najveće države u srednjoj Evropi od 3 do 5 veka koja se zvala Velikaya Horvatiya su isto u Rusiji, Miroslavljevo jevanđelje koje Srbi svojataju iako su ga lustrirali hrvatski fratri iz Zapadne Bosne je isto u Rusiji... jasno je da od 1054g pravoslavlje radi da se Hrvatima katolicima zatre svaki trag. ka Dokazi Stilsko selo u Ukrajini gde su živeli Bjeli Horvati u pećinama je nađena jedna od najlepših šahovnica. Ukrajinci su zapravo Bjeli Hrvati nastali od Hrvata kako to prenosi legenda o Čehu i Lehu i Mehu koja kaže da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata iz Hrvatske.

R BiH

*** kradu ni manje ni vise drzavu BiH …

Kad covjek umre, a sto ce na

nekoj globalnoj vremenskoj razini nastupiti slijedeci trenutak, hoce li mu stvarno bit vazno neko muzejsko cage?? Halllooo ljudi, dajte se trgnite, ovo cage je NEBITNO. Svaki Teslin izum je milijardu puta vazniji od tog cageta, pa ne vidim da neko bas suze niz ledja roni za njim? Vaznije vam je imate li kruha za vas i vasu obitelj! Imate li da se ugrijete? Itd, itd, ta muzealogija je pretposljednja najnebitnija stvar u zivotu...

Guest

Baš mi je drago što je ovo smeće ukradeno.

Ma potpuno bezvrijedno cage.

Baš mi je drago što je ovo smeće ukradeno. ka Guest ..............Nije vrijedno molekula koje ga sacinjavaju. Jos tu neki mitovi na tome stoje o nekom Kraljevicu Marku (frajer luzer bio, zijanio bezze...), srpski mit.

Kkk

***...navikli da otkada su dosli iz Afrike da samo kradu i otimaju a kada neko uzme to svoje nazad odmah frka, problem... Shvatite Evropa vas ne zeli!!!!

Tvrtko

***

***

***

Hamo

Komisija za nacionalne spomenike je ogranicena na Opcinu Centar, sve izvan Marijin Dvora i Vjecne vatre ne potpada pod Kapidzicev interes. Pascad zelena

@turkija i atheo

Jarane, koja crna bijela i crvena hrvatska, ne lupetaj. Citava hrvatska istorija je stvorena i napisana u vatikanu i bazirana je na zlocinima u ime vatikana i mrznji protiv srba, sto se najbolje vidjelo u ndh, gdje ste napravili najveci genocid na balkanu nad srbima, romima i jevrejima. To je fino objasnio vas tzv. hrvat goran saric, jer je kao katolicki pop imao pristup tajnim vatikanskim arhivama koje potvrdjuju sve navedeno, a srbima nije dozvoljeno da udju u te arhive, sta mislis zasto? Osim toga, vi danasnji tzv. hrvati niste nista drugo nego 80% pokatoliceni srbi, a ostatak su pohrvaceni slovenci, madjari, nijemci i talijani, sto se jasno vidi po prezimenima. Navedi mi samo jedno jedino prezime koje je hrvatsko, pa cu ti povjerovati da si hrvat, ali ga nema. I prezime horvat je madjarsko, a ne vase. Nemate svoja prezimena, ni svoj jezik jer koristite srpski, ne znate gdje su pokopani vasi izmisljeni kraljevi, dok srbi znaju gdje su pokopane mosti svakog srpskog kralja. Zapitaj se zasto imas srpsko prezime ako si hrvat i da li neko moze imati npr. njemacko prezime i tvrditi da nije nijemac, pa ces shvatiti koliku krizu identiteta imas. Kad malog psa od rodjenja stavis da zivi medju svinjama, on ce i sam odrastajuci pomisliti da je svinja i ostale svinje ce ga prihvatiti, ali to i dalje ne znaci da je postao svinja, vec samo da ima ogromnu krizu identiteta, bas kao sto vi tzv. hrvati imate kao i tzv. bosnjaci.

/ Najnovije