Save the Children: Kako da razgovarate s djecom o masakru u beogradskoj školi

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Saučešće

Saučešće

Pitanje

Sta odgovoriti djetetu koje je prvo pitalo zasto je to uradio? Koji je pravi odgovor, ako su svima dostupna sva moguca nagadjanja i pretpostavke i svacija utemeljena i neutemeljena misljenja jer mediji samo traze ekskluzivitet objave, ne razmisljajuci o mogucim posljedicama njihovih objava!

Gh

Problem je ono sto vi ne zelite priznati, kopiranje u svemu bolesnog americkog drustva. Zar ovakve stvari nisu normalne u americi? Zar nije prije nekoliko dana isto ovo uradila zena sa puskom u jednoj skoli, pa su je ubili ko zeca? Zar nasa djeca od malih nogu ne gledaju amer. filmove u kojima su ubistva, kriminal, prostitucija i osveta najnormalnija stvar? Zar u americi ne mozes kupiti oruzje kao hljeb i mlijeko? Zar upravo amerikanci ne postavljaju one morbidne izazove na tiktoku, ne bi li ocrnili tu drustvenu mrezu samo jer je kineska? Kao da se takvi izazovi ne mogu postavljati na dobro poznatim amer. drustvenim mrezama? Ali vi i dalje podrzavate amere zbog tzv. tehnoloskog napretka u kojem prednjace. Ne brinite, uskoro kinezi preuzimaju primat u tehnoloskom napretku, da vidim da li cete onda poceti kopirati marljive, vrijedne i odgovorne kineze, kao sto sada kopirate razmazene i bahate amerikance, koji citavom svijetu pomocu ucjene i straha namecu svoj koncept bolesnog drustva kao jedinog ispravnog.

/ Najnovije