Sarajevski srednjoškolci podijelili više od 800 paketića

Radiosarajevo.ba
Sarajevski srednjoškolci podijelili više od 800 paketića
/ Akcija sarajevskih srednjoškolaca
Humanitarna akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete“ uspješno je realizirana, a iza svega stoji Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo.

Akcija je trajala cijeli decembar. Prvi korak bilo je prikupljanje slatkiša u srednjim školama u Kantonu Sarajevo. Nakon toga, svi prikupljeni slatkiši skupljeni su na jedno mjesto, te su od njih napravljeni paketići. U akciji je učestvovalo 30 srednjih škola s područja Kantona Sarajevo, te je prikupljeno 813 paketića u vrijednosti od oko 9756 KM.

Paketići su uručeni štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ i Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“. Također, obradovali su mališane na Odjeljenju dječije psihijatrije Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, djecu u sigurnoj kući u Sarajevu, u Roditeljskoj kući, kao i Udruženju majki djece s poteškoćama u razvoju. Osim toga, paketići su uručeni i djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Važno je napomenuti da su za cijelu akciju bili zaduženi isključivo srednjoškolci.

Krajnji cilj ove akcije bio je izmamiti osmijeh na dječija lica. Veličina ove akcije ogleda se upravo u tome – obradovati djecu i pokloniti im pažnju koju su itekako zaslužili.

Srednjoškolci Kantona Sarajevo uspjeli su u svojoj namjeri, nacrtali su mnogo osmijeha i još jednom dokazali Bosni i Hercegovini da ima razlog biti ponosna na njih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije