Sarajevo slavi Dan mladosti: Antifašisti su danas najpotrebniji svijetu

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevo slavi Dan mladosti: Antifašisti su danas najpotrebniji svijetu
Foto: Saopćenje / Ilustracija

Povodom Dana mladosti, u Sarajevu će se 24. maja održati inspirativno druženje antifašista.

Događaj će se održati u okviru veličanstvene izložbe Marija Mikulića, u sali s portretima Tita i Narodnih heroja.

"S velikim zadovoljstvom pozivamo sve antifašiste da nam se pridruže 24. maja 2024. godine u Collegium Artisticumu, s početkom u 14 sati, na inspirativnom druženju u povodu Dana mladosti", poručili su organizatori.

U Sarajevu uhapšeno sedam osoba zbog izazivanja opće opasnosti

U Sarajevu uhapšeno sedam osoba zbog izazivanja opće opasnosti

Ova prilika je više nego ikada važna, s obzirom na globalne izazove i jačanje desnice u Europi. Situacija u Bosni i Hercegovini već godinama balansira na rubu nemira, naglašena je potreba za okupljanjem i jačanjem antifašističkih ideala.

Poseban značaj ovom događaju daju naši ugledni gosti: drug Raif Dizdarević, Miki Trifunov, zbor KUD-a Proleter, Brano Likić, Nijaz Skenderagić, te mnoga druga nama draga lica.

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

"Ovo okupljanje nije samo prilika za prisjećanje, već i za reafirmaciju vrijednosti koje su od vitalnog značaja u današnjem svijetu. Dok god slavimo Dan mladosti, još smo mladi. U vremenu kada su desničarske ideologije u porastu, a naša zemlja suočava se s kontinuiranim izazovima, važno je da se antifašisti okupe, razmijene ideje i pokažu jedinstvo. Pozivamo vas da povedete i svoje mlade, kako bismo zajedno nastavili ovu značajnu tradiciju", poručio je organizator događaja Goran Mikulić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije