Poznati bloger Robert bio na 5 kontinenata, sada opisao 10 najljepših mjesta u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Poznati bloger Robert bio na 5 kontinenata, sada opisao 10 najljepših mjesta u BiH
YouTube / Robert Dacešin

Banjalučanin Robert Dacešin, koji uspješno vodi najčitaniji putopisni blog u BiH – Rio priče sa putovanja, nastavio je prijatno iznenađivati pratitelje u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Robert Dacešin (ne)obični je mladić iz Banje Luke. U svojih nepunih 30 godina života obišao je već četvrtinu svijeta.

Magistrirao je ekonomiju na Sveučilištu u Bratislavi, a već se nekoliko godina bavi digitalnim marketingom.

Robert nema samo jedno zanimanje – on je magistar ekonomije, bloger, turist, teniski sudija (sudio Rafaelu Nadalu, op.a.), te se bavi i digitalnim marketingom, a uz to, govori čak pet stranih jezika: španski, portugalski, italijanski, slovački i engleski.

Decašin je ovoga puta, za razliku od nekih ranijih objava gdje je objaviljivao putopise iz Kolumbije, Brazila, Sejšela..., odlučio da predstavi Bosnu i Hercegovinu.

"Zanima vas koja su neka od najljepših mjesta u Bosni i Hercegovini? U ovom videu, donosim vam 10, meni lično najdražih mjesta u čitavoj zemlji, koja vam od srca preporučujem da posjetite", napisao je Robert na početku bloga.

Zatim je nastavio da je Bosna i Hercegovina je naša domovina i mjesto koje voli svim svojim srcem, te mu zbog toga nije bilo nimalo lako napraviti ovu listu, jer svako od mjesta u zemlji krase neke posebne ljepote.

"Odlučio sam se za ovih 10 mjesta, jer smatram da u svakom od njih, može da se doživi nešto posebno i drugačiji. Upoznajte ljepote Bosne i Hercegovine zajedno sa mnom. Počev od Jajca, koji je za mene najsadržajniji mali grad u čitavoj zemlji, zanimljivh Japodskih otoka, misterioznog Titovog bunkera u Konjicu, Banjaluke i Sarajeva, kao dva najveća grada u čitavoj zemlji, prekrasne prirode Prokoškog jezera, Trebinja, grada koji je na mene ostavio najveći utisak, naših planina, koje su sve nestvarno lijepe, vodopada, gdje bih izdvojio Štrbački buk, Nacionalnog parka Sutjeska u kojem bih mislio mogao biti danima i gdje zaista ima toliko toga da se radi, počev od prašume Perućice, jedne od najočuvanijih prašuma u Evropi, kanjona Tare, Zelengore, naše najviše planine Maglića i divnog Prijevora. Ali, da li znate koje je moje omiljeno mjesto u Bosni i Hercegovini?

Za organizaciju turističke ture sa divljim konjima u Livnu, javite se Marinu Mamuzi - http://www.continentaladventure.net/

Za organizaciju izleta po Nacionalnom parku Sutjeska, pišite mojim drugarima iz Active Holidays Bosnia - https://www.instagram.com/activeholid...

U videu se nalazi kadrovi 10 lokacija iz videa, kao i 4K kadrovi iz zraka sa dronom pojedinih mjesta. Jeste da je Bosna i Hercegovina moja domovina, te sam pomalo subjektivan kada pričam o njoj, ali iskreno mislim da naša zemlja zaista jedinstvena i da nudi svakom putniku nešto sasvim novo"; napisao je  Robert Dacešin, koji uspješno vodi najčitaniji putopisni blog u BiH i koji je obišao brojne gradove na pet kontinenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije