BiH / Reisul-ulema predvodi sutrašnju dženazu akademiku Muhamedu Filipoviću

27. 02. 2020. u 14:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 272

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović sutra će nakon džume namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu predvoditi dženazu namaz akademiku Muhamedu Fillipoviću.

Posljednja lekcija akademika Filipovića: Čuvajte našu Bosnu!

Dženaza će biti obavljena u haremu Gazi Husrev-begove džamije, nakon koje će se prisutnim vjernicima obratiti dr. Mustafa ef. Cerić, reisul-ulema od 1993. do 2012. godine.

Umro akademik Muhamed Filipović

Akademik Muhamed Filipović umro je danas u 91. godini, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti. Bio je filozofski pisac, teoretičar, esejista i jedan od značajnijih bosanskohercegovačkih filozofa. Akademik Muhamed Filipović: Bosna je naš jedini nacionalni program Akademik Filipović rođen je u Banjoj Luci 3. augusta 1929.

Reisul-ulema Kavazović danas je porodici rahmetli akademika Muhameda Filipovića uputio ta'ziju (saučešće).

Podsjećamo, akademik Muhamed Filipović preminuo je preksinoć na KCUS-u, saopćeno je iz BANU-a. Komemoracija preminulom akademiku bit će održana sutra u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu, a nakon dženaze će biti ukopan na gradskom groblju Bare.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA