Radiosarajevo.ba drugi najčitaniji news portal u Bosni i Hercegovini!

Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba drugi najčitaniji news portal u Bosni i Hercegovini!
Arhiv / Radiosarajevo.ba

Kraj godine je uobičajeno vrijeme sumiranja rezultata, a odlazeća 2019. godina je, zahvaljujući našim čitateljima, bila veoma uspješna za portal Radiosarajevo.ba. 

Potvrdilo je to i istraživanje provedeno projektom DotMetrics Audience Agencije Ipsos za prvih 11 mjeseci ove godine koje je pokazalo da je portal Radiosarajevo.ba ubjedljivo drugi najčitaniji news portal / informativni portal u Bosni i Hercegovini. 

Prema istraživanju Ipsosa, portal Radiosarajevo.ba ostvario je u navedenom vremenu više od 592.000 jedinstvenih posjeta, te ukupnim prometom od  53.657.358 posjeta (visits), odnosno 104.632.019 pregledanih stranica (page views). Prema Google Analyticsu, koji mjeri posjete i iz inozemstva portal radiosarjevo.ba zabilježio je blizu 12 miliona pojedinaca sa više od 70 miliona posjeta i 160 miliona otvorenih stranica.

Ujedno, Radiosarajevo.ba je najposjećeniji portal jedne radio stanice u BiH!

Istovremeno, s rastom broja posjeta, što je kontinuitet našeg portala od 2007. godine do danas, raduje nas činjenica da je naš portal sve utjecajniji u zemlji, te sa sve većim brojem citiranja u Bosni i Hercegovini i regionu. Proteklih mjeseci Radiosarajevo.ba bio je jedan od najcitiranijih medija iz Bosne i Hercegovine, što potvrđuju naši brojni intervjui i prenesene priče. Posebno voljeni među našim čitateljima i kolegama jesu i naši kolumnisti Dragan Bursać, Zija Dizdarević, Miljenko Jergović, Ahmed Burić i Elvis J. Kurtović.

Bilježimo i kontinuiran rast na društvenim mrežama, a samo na Facebooku Radiosarajevo.ba prati više od 415.000 fanova. Na Twitteru nas prati skoro 90 hiljada ljudi, na Instagramu više od 21 hiljada, a vrlo je aktivna i naša Viber zajednica!

Dakle, uprkos pritiscima i napadima kakve je naša redakcija doživjela u ovoj godini, ali bila podržana od kolega iz cijele Bosne i Hercegovine i svijeta (hvala vam), bilježimo kontinuiran rast povjerenja naših čitatelja i na tome smo vam veoma zahvalni. Jer zbog vas postojimo! 

Radiosarajevo.ba ima velike ambicije i u narednom periodu, a u idućoj godini vas očekuju novi sadržaji. 

Već početkom godine, portal Radiosarajevo.ba lansirat će nove aplikacije za Andoid i IOS, a planiramo i dodatno kadrovsko i sadržajno ojačavanje, što je naša dužnost prema onima koji nam vjeruju, a to ste vi, dragi čitatelji! 

Čitamo se i u 2020!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije