Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

2
A. M.
Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kupovina / Namirnice

Uoči nadolazećih prvomajskih praznika, mnogi građani Bosne i Hercegovine već su započeli planiranje kako će provesti ove dane odmora i relaksacije.

Za mnoge, to uključuje pripremu ukusnih obroka, roštiljanje u prirodi ili uživanje u omiljenim pićima sa porodicom i prijateljima.

No, osim radosti zbog predstojećih aktivnosti, mnogi se također suočavaju s pitanjem - kakve su cijene mesa, pića i ostalih namirnica, s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i inflaciju. U tom svjetlu, istraživanje cijena mesa postaje važno kako bismo građanima pružili uvid u to kako se troškovi ovih potrepština mijenjaju pred prvomajski praznik.

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Posjetili smo nekoliko tržnih centara i mesnica i pokazalo se da cijene određenih mesnih proizvoda, poput ćevapa, pljeskavica i sudžukica, u prosjeku kreću oko 10,95 KM po kilogramu. 

S druge strane, za pileće filete trebate izdvojiti 11,45 KM, dok ćete za pileći batak i krilca u prosjeku platiti oko 6,70 KM.

Dodajmo i kako, uoči praznika, mnoge prodavnice već bilježe povećanu aktivnost, a na policama supermarketa primjetne su akcijske cijene za ove prvomajske praznike. Gužve postaju sve učestalije, dok građani obavljaju kupovinu potrepština za svoje praznične aktivnosti.

/ Anketa

Kako planirate obilježiti Praznik rada - 1. maj?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije