Prvo polufinale Eurosonga: Sretno, naši!

Radiosarajevo.ba
Prvo polufinale Eurosonga: Sretno, naši!
/ Eurovision.tv
"Za ovo je vrijedilo sve! Hvala vam svima na ogromnoj podrsci koju nam saljete! Ostavit ćemo i srce i dušu na ovoj sceni"

Ovako se Fuad Backović Deen na svojoj Facebook stranici zahvalio fanovima uoči večerašnjeg nastpa u prvom polufinalu Eurosonga. 

Nakon četiri godine, na scenu Takmičenja za pjesmu Eurovizije ponovo će stati ekipa Bosne i Hercegovine. Večeras će sve oči biti uprte u Deena, kojemu je ovo drugi Eurosong, te njegovu ekipu na sceni: sjajnu pjevačicu Dalal, karizmatičnu Anju Rucner i repera Jalu.

Pjesmom Ljubav je, autora Almira Ajanovića, koja će se izvesti kao predzadnja večeras od ukupno 18 takmičarki, pokušat će se plasirati u deset najboljih. Ukoliko to uspiju, očekuje ih nastup u finalu Eurosonga, u subotu 14. maja na sceni Globe Arene u švedskoj prijestolnici Stockholmu.   

Prijenos počinje u 21,00 na BHRT-u. 

Od naših susjeda, večeras će se protiv nas takmičiti Hrvatska i Crna Gora, a od zemalja u kojima živi veći broj bh. dijaspore (zemlje od kojih tradicionalno možemo očekivati značajnije bodove) večeras mogu glasati Austrija, Holandija i Švedska.  

Podsjetimo, naš prethodni nastup desio se 2012. godine kada nas je predstavljala Maya Sar, pjesmom Korake ti znam. Nakon ovoga uslijedila je pauza čiji su uzroci, većinom, bili finansijske prirode.

 

 

Ovo je naš devetnaesti nastup otkako Bosna i Hercegovina sudjeluje na Takmičenju za pjesmu Eurovizije. Naši najveći uspjesi do sada bili su:

Hari Varešanović - Lejla (2003) - 3. mjesto

Dino Merlin - Love in Rewind (2011) - 6. mjesto

Dino Merlin - Putnici (1999) - 7. mjesto

Deen - In the Disco (2004) - 9. mjesto

Regina - Bistra voda (2009) - 9. mjesto

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije