Eurosong najavio novi sistem glasanja: Neizvjesnost do kraja (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Eurosong najavio novi sistem glasanja: Neizvjesnost do kraja (VIDEO)
/ Bh. četvorka na Eurosongu 2016.

Za mnoge gledatelje širom Evrope koji prate Takmičenje za najbolju pjesmu Eurovizije, najzanimljiviji dio prijenosa je glasanje. 

Novosti koje je Evropska unija za radiodifuziju (EBU) uvela u sistem glasanja na Eurosongu, učinit će direktne prijenose još zanimljivijim, jer se do samog kraja neće znati ko je pobjednik. 

U svakoj zemlji zasjedat će stručni žiri (kao i do sada) koji će odabrati deset pjesama i ocijeniti ih bodovima: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12. Glasnogovornici žirija iz svake zemlje u živom će prijenosu predočiti glasove. 

Istovremeno, glasat će i publika, putem televotinga. Međutim, glasovi televotinga neće se uzeti u obzir prilikom javljanja glasnogovornika iz svake zemlje, već će se kumulativno obračunati na kraju

Na ovaj način, do samog kraja neće se znati ko je pobjednik Takmičenja za pjesmu Eurovizije. Pogledajte video koji ovo objašnjava: 

U međuvremenu, ekipa Bosne i Hercegovine obavlja posljednje pripreme pred večerašnje premijerno izvođenje pjesme predstavnice. 

Na sceni će se naći Dalal Midhat i Fuad Backović Deen kao solisti, te reper Jala i crossover violončelistica iz Hrvatske Ana Rucner, kao podrška. 

Oni koji su čuli pjesmu i vidjeli izvedbu, uvjereni su da će ova ekipa dostojanstveno predstaviti BiH na Eurosongu, nakon tri godine pauze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije