Deen i Dalal objavili: Na Eurosongu nećemo pjevati na engleskom

Radiosarajevo.ba
Deen i Dalal objavili: Na Eurosongu nećemo pjevati na engleskom

"Pjesma predstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Takmičenju za pjesmu Eurovizije u Stockholmu, bit će izvedena na našem maternjem jeziku, odnosno na jezicima naroda u BiH. Ona će imati i svoju englesku verziju ali samo za svrhu promocije. Jedva čekamo da je čujete prvi put", napisao je na svom Facebook profilu Fuad Backović Deen

Deen i Dalal odabrani su kao predstavnici BiH na ovogodišnjem Eurovizijskom takmičenju, a pjesma koju će pjevati bit će prvi put javno izvedena u dugoj polovici februara. 

Trenutno postoje dva radna naslova pjesme, a organizatori bh. učešća na takmičenju u tajnosti drže druge pojedinosti u vezi sa našom predstavnicom. 

Ono što se zna je da će Dalal i Deen na sceni nastupiti uz atraktivnu violončelisticu Anu Rucner iz Hrvatske, te da je autor pjesme Almir Ajanović. 

Podsjetimo, Deen je predstavljao BiH na Eurovizijskom takmičenju u Istanbulu 2004. godine, kada je na engleskom jeziku izveo pjesmu Vesne Pisarović  'In the Disco' i osvojio 9. mjesto. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije