Protest radnika agencije Poslovnost: Zašto nam je ograničeno kretanje?

Radiosarajevo.ba
Protest radnika agencije Poslovnost: Zašto nam je ograničeno kretanje?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protest

Radnici Agencije Poslovnost, kojima je već danima onemogućeno da dođu do svojih kancelarija, održali su danas mirni protest na dvije lokacije u Sarajevu.

Svoj protest iskazali su ispred Općine Centar, odnosno u parku kod Alipašine džamije od 11 do 13 sati, dok će se okupiti ispred Vlade Kantona Sarajevo u periodu od 13 do 15 sati. 

Radnici traže hitno sprovođenje privremene sudske mjere Općinskog suda u Sarajevu kojom je naloženo povlačenje zaštitara agencije Gama AA sa lica mjesta i osiguravanje slobode kretanja radnicima agencije Poslovnost.

Na mirni protest ih je navelo to što, kako kažu, institucije već mjesec nisu bile u stanju osigurati im slobodu kretanja, koja im je narušena prvo betonskim barikadama, a zatim i zabranom od strane zaštitata da napuste kancelarije.

"Na osnovu samovlašća nekoliko individua nama je zabranjen rad. Do danas niko nije reagovao. Želimo samo da obavljamo svoju djelatnost. Tu se prehranjuje više od 80 porodica i mislim da je sramota da država ne reaguje na ovakvu bahatost", kazao je za Radiosarajevo.ba Nedim Selimović, referent za pravne poslove Agencije Poslovnost.

Oni do svojih radnih mjesta dolazili tako što se penju merdevinama i ulaze kroz prozor.

Kako su danas kazali, žele da im općinski načelnik Nedžad Ajnadžić, koji se dosad nijednom nije obratio o ovoj situaciji, objasni zašto ga ne interesuju dešavanja u njegovoj općini.

Podsjetimo, radnici Agencije Poslovnost nisu mogli ući u svoje kancelarije zbog betonske barikade koju je postavila kompanija Brend d.o.o. koja je kupila zgradu prekoputa. 

Razlog je navodni imovinsko-pravni spor zbog 50 kvadrata. 

Općinski sud u Sarajevu je donio odluku da se uklone zaštitari, ali ne i betonske barijere, međutim, to rješenje nikada nije uručeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije