Kontaktirali smo iz MUP-a KS o "zarobljenim" radnicima na Skenderiji, evo šta kažu

Radiosarajevo.ba
Kontaktirali smo iz MUP-a KS o "zarobljenim" radnicima na Skenderiji, evo šta kažu
Foto: Radiosarajevo.ba / Agencija Poslovnost

Radnici Agencije Poslovnost na Skenderiji u Sarajevu od jutros su zarobljeni na svom radnom mjestu, naveli su za Radiosarajevo.ba iz ove agencije.

Kako je za naš portal rekla Maja Marilović, koja je zaposlena u Agenciji Poslovnost, jutros ih je zaštitar pustio da uđu, ali kako je navela sada ne dozvoljavaju da izađu na službeni izlaz.

U povodu ovoga kontaktirali smo i MUP KS.

Iz sarajevske policije su nam potvrdili da prate slučaj i da ova Agencija treba da se obrati sude za izdavanje rješenja.

"Zabranjeno je i protivpravno da neko onemogućava izlaz radnicima. Pratit ćemo šta se dešava", kazali su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS.

Podsjećamo, radnici Agencije Poslovnost nisu mogli ući u svoje kancelarije zbog betonske barikade koju je postavila kompanija Brend d.o.o. koja je kupila zgradu prekoputa. 

Razlog je navodni imovinsko-pravni spor zbog 50 kvadrata. 

Općinski sud u Sarajevu je donio odluku da se uklone zaštitari, ali ne i betonske barijere, međutim, to rješenje nikada nije uručeno. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije