Sarajevski profesor proslavio rođendan i sretan završetak COVID borbe

3
I. S.
Sarajevski profesor proslavio rođendan i sretan završetak COVID borbe
Foto: Privatni album / Adis Maksić

Sarajevski profesor Adis Maksić jučer je proslavio rođendan. Ali, to nije njegov jedini razlog za osmijeh na licu – on je iz borbe sa koronavirusom izašao kao pobjednik, nakon skoro 20 dana.

Svoju priču odlučio je podijeliti i sa javnošću, ali, kako je napomenuo u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, uz uslov da Elma Kasumović bude glavna zvijezda ove priče.

"Počelo je prije 18 dana užasnom neopisivom glavoboljom i groznicom. Zatim je bilo sve gore narednih dana. Zahvatilo je i pluća, osjećaj je bio da mi je sami đavo zaposjeo tijelo i počeo da mi davi dušu. Na dodir tijelo gotovo kao da nije bilo moje, osjećao sam se par noći kao da se gasim“, počinje svoju priču Adis.

Živi sam, a u trenutku kada je zvao Hitnu pomoć nisu došli jer je imao kisika. Ipak, kako svaka priča ima svog heroja, ni ova nije izuzetak.

Njegov heroj bila je Elma Kasumović koja je pred vrata tada mu počela donositi hranu, lijekove, a redovno je bila i u kontaktu sa doktorima.

"Htjela je i da obuče odijelo, uđe i da mi injekciju, ali ja sam imao osjećaj kao da se gasim. Ona je bila jedina veza sa spoljnim svijetom, nekako kao jedina nada“, govori nam Adis.

Elma je inače i medicinska sestra u Domu zdravlja Stari Grad.

Pored svog posla i privatnih obaveza, redovno je obilazila Adisa, kako ne bi bio sam u teškim trenucima.

"Ona me čupala, vukla, vraćala kad god je izgledalo da sam otišao daleko. Najzaslužnija je što sam sada u stanju da išta kažem", opisao je ovako Adis medicinsku sestru Elmu.

Iako još uvijek nije ozdravio u potpunosti, dobra vijest je da nema temperaturu, vratila mu se snaga – jedino su ostali znaci upale pluća.

Adis je imao i posebnu poruku za sve građane:

"Kada budete proklinjali mjere koje su vam oduzele malo ćejfa. sjetite se ljudi u ovim odijelima. Nemojte da i zbog vas moraju postajati heroji. Oni su to u stanju, ali vjerujem da bi radije radili nesto drugo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije