Producent najavio: Priprema se veliki koncert sjećanja na Kemala Montena

Radiosarajevo.ba
Producent najavio: Priprema se veliki koncert sjećanja na Kemala Montena
Ako je suditi po prvim najavama, obistinit će se želja kćerke Kemala Montena da se u njegovom Sarajevu održi veliki koncert na kojem će kolege muzičari odati poštu preminulom velikanu.

"U Sarajevu će biti koncert, u kontaktu sam s gospodinom Mirvadom Kurićem, ministrom za kulturu, koji me zvao i ponudio - a ja sam rekla, kada bude to trebalo, to će praviti Kemin prijatelj, menadžer Gane Pecikoza. To će biti nešto veće nego u Zagrebu, ali treba vrijeme i to treba uraditi lijepo. Kemo nije volio nešto što se smrlja. To će biti, ali nije bitno koje godine. Nije jednostavno skupiti, ni organizirati, ni finansijski to podržati."

Izjavila je ovo Adriana Monteno, kćerka legendarnog pjevača u intervjuu za Radiosarajevo.ba u januaru. 

A ovih dana, javnosti se obratio i imenovani producent Dragan Gane Pecikoza, koji je za portal Coolstyle izjavio da će se koncert održati 17. septembra, na Montenov rođendan, u dvorani Mirza Delibašić. 

"Drago mi je što ću raditi ovaj veliki projekat i to na dan kada je rođen naš Kemica. Prvobitna ideja je bila da radimo koncert u Beogradu, ali smo na kraju ipak odlučili da to bude u Šeheru. Već sada mogu reći da će to biti koncert o kojem će se dugo pričati, jer će na istoj bini biti sve najveće zvijezde iz regiona kao što su Zdravko Čolić, Đorđe Balašević, Dino Merlin, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Vlado Georgiev, Sergej Ćetković… Monteno je jedno od najvećih muzičkih imena u bivšoj Jugoslaviji, a kada spomeneš Sarajevo, ljudi pomisle na njega, Davorina Popovića i Mirzu Delibašića, koji su mnogo zadužili Sarajevo", izjavio je ovaj producent i muzički menadžer.

Podsjetimo, postoje brojne inicijative da se u Sarajevu održi koncert posvećen legendarnom pjevaču, ali do sada ni jedna nije realizirana.  Za sada, koncert posvećen Kemalu Montenu održan je u Zagrebu.   o čemu možete čitati na ovom linku

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije