Primjer vjekovnog suživota u BiH: Jeste li čuli za Sarajevski Purim?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ljiljan

***

Not8but11

Suživota je uvijek bilo i biće ga, i mene nije strah zbog toga, strah me je ovog idiotskog nacionalizma i neofašizma, sramota me je kada na prikazivanje filma o Wansee konferenciji o konačnom rješavanju jevrejskog pitanja dođe taj Visoki predstavnik Christian Schmidt, čovjek koji podržava naciste, rehabilituje ih, čovjek koji ni Jevreju, niti Romu ne dopušta da ima pravo da se kandiduje na izborima itd. Schmidt da bude prisutan na takvom skupu je kontaminacija i skupa i obilježavanja datuma, godišnjice od tragične odluke, a jedna poslastica je i informacija da oni koji upravljaju Schmidtom šalju svog čovjeka da ga nadgleda.

Za

Purim sam cuo, jer se obiljezavao za vrijeme gradonacelnika Abdulaha Skake u Vijecnici

Hercegovac u Bosni

Eh, ne znamo mi nista ,osim da nama bošnjacima drugi nikad nisu i sad ne smetaju ali mi drugima smetamo.Zamislimo samo da npr. danas neko pravi dzamiju u centru Tel aviva, eh pa ovdje su jevreji napravili sinagogu u centru Sarajeva i to onda kad je bila muslimanska vlast i vecina. Naši preci vrh civilizacije.A danas nam neki nacista kroji kapu i proganjaju nas komsije i susjedi gdje stignu.A vlast i bosnjacka politika kao unutrašnji okupator.Na hajr!

@not8

***

/ Najnovije