Prilika za djevojke i mladiće sa završenim fakultetom: Postanite oficir OS BiH

Prilika za djevojke i mladiće sa završenim fakultetom: Postanite oficir OS BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sa današnje konferencije za medije
Danas je na svečan način otvoren konkurs za 74 radna mjesta oficira u Oružanim snagama BIH za koja mogu aplicirati civilna lica.

Ovo je četvrti javni konkurs ovakve vrste, a izbor kandidata će se vršiti na osnovu savremenih kriterija NATO-a. 

Zamjenik ministrice Oružanih snaga Boris Jerinić, svečano je otvorio ovaj konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu. Potvrdio je da se prijem obavlja u visokom stepenu koordinacije sa predstavnicima NATO štaba i zakonima u BiH. 

On je istakao da su  Oružane snage BiH najmnogoljudnija institucija u BIH sa oko 10.000 zaposlenih.  Od toga je najviše mladih ljudi, a koliki je interes za posao u vojsci ilustrira i činjenica da je do sada apliciralo oko 30.000 osoba.

Ovo je posebno važan konkurs jer će popuniti 74 odgovorne pozicije mlađih časnika.

Aplicirati mogu svi mladi državljani BiH koji imaju završen fakultet, a ukoliko budu odabrani, očekuje ih devetomjesečna obuka. 

Tekst konkursa objavljen je na stranici Ministarstva OS BiH, na ovom linku

Jerinić se posebno zahvalio Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva koja je podržala kampanju "Postani oficir Oružanih snaga BIH".  Kako je naglasio, ovo je uvertira za naredne prijeme mladih časnika, jer se očekuje da će samo u narednoj godini biti primljeno još 120 ljudi. 

Na konferenciji su govorili i načelnik Generalštaba OS BiH Anto Jeleč, kao i general Mašović.  

Na kraju konferencije za medije promoviran je reklamni video spot koji prikazuje svu atraktivnost i ozbiljnost posla za koji se traže.

https://www.youtube.com/watch?v=rjMc3WpkI10

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije