Priča se nastavlja: O deponiji na Trebeviću Vlada KS upoznata još u augustu 2023. godine

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ja koliko vidim iz ovoga,

Srbi napravili gore kompleks zgrada (ili ih trenutno grade, ne znam, ne idem gore), stabla koja su iskrcili ili posjekli pobacali nize na odredjenu parcelu, ali su pri tome i pretjerali na razne nacine. :) Rezultat, gore se stvorila vrsta brane, koja moze u odredjenim situacijama *****tit, propustiti time trenutacno veliku kolicinu vode, a koja onda moze ugrozit stanovnistvo Starog grada ispod, je li to? Eh, bas me zanima hoce li to Srbi rijesit i narocito kako.... :). Mislim da hoce, jer nije ovo previse ni para za njih (a i morali bi!), ali KAKO, to cemo vidjet. Gdje sa tim drvima, sta... bas me zanima.

A-ha

Sve dolazi ba baplatu, prije ili kasnije. Sva nelegalna gradnja, sječa šume, zagađenja rijeka, zraka, divlje deponije... sve će se to obiti o glavu ne samo budućih nego i sadašnjih generacija. Državni organi ne znaju ili neće da rade poslove koje obavljaju i tako samo možemo da očekujemo razne kataklizme. Šta u ovom slučaju rade inspekcije, tužilaštvo, ima li iko da zaustavi ovo ludilo?!

Tek se raspetljava klupko

Koliko ja vidim iz ovoga, nikome se ne radi, razvlačenje šuplje od izbora do izbora... Davno je sve moglo sletjeti dolje, čudo je da nemamo ogromne katastrofe s obzirom na nemar vladajućih. Još kada taj luksuzni objekat povuče za koju godinu...

Hahaah DINOKIO JESU I OVO LAZI MAM U LI TI

NIJE TO TACNO TO SU SPINOVI PROTIV NIP TAKO GAČE GAVRAN CRNI OD TAME TAMNIJI NE MOZE BITI!!!

GRUNF

Koliko mi je poznato ima ovakvih deponija po čitavoj BiH još, što tkzv legalnih i još više ilegalnih. No za divno čudo kad se već piše o ovome i o opasnosti koja je sasvim realna, niko nigdje ne pominje još jednu sličnu branu gore na području općine Vareš. Ova zemljana brana je toliko opasna zbog sadržaja veoma otrovnih supstanci koje je još iz vremena Energoinvesta ostalo tu gore u Varešu tj na području Veovače i Bijelog Borja. Ako neko misli da je ovo neka šala neka malo progugla šta je i kakav je prije ratni rudnik gore bio. No, kakvi su sve danas stručnjaci u Adriatic u Varešu nebi me iznenadilo da odozgo sav onaj otrovni mulj kad pukne brana krene nizvodno. Još me više čude vlasti u Varešu gore da nisu upoznati o čemu se radi, a prije 90 tih se sve vrlo dobro znalo i vodilo se računa o tome. Gore je ekološka bomba u mirovanju i neda bog pored ovih tkzv stručnjaka koji pojma nemaju šta sve tu ima, da to krene.

/ Najnovije