Prepješačio cijeli put: Nestao na pet godina, pa pronađen na drugom kontinentu

Radiosarajevo.ba
Prepješačio cijeli put: Nestao na pet godina, pa pronađen na drugom kontinentu
Anton Pilipa prije tačno pet godina zabrinuo je svoju porodicu i prijatelje iz Toronta kada je jednog dana naprosto nestao.

Čak pet godina trajala je potraga za njim, te su se njemu bliski ljudi pribojavali kako je preminuo, no ovih dana za njih je stigla radosna vijesti kada je pronađen kako luta autoputem u Brazilu.

Posljednji put viđen je u kanadskom gradu Scarborough tokom 2012 godine, nakon čega su ga roditelji uz pomoć policije , pet godina kasnije, pronašli u Manausu, odakle su ga vratili u Toronto gdje je hospitaliziran.

Kako je njegov brat Stefan Pilipa posvjedočio za CBC Toronto, vjeruje se kako je Anton imao nekih mentalnih poteškoća, zbog čega je nestao. Posvjedočio je i kako je njegov brat većinu puta do Brazila prešao pješke, ponekad i bez obuće, te da je tek djelić putao mogao preći stopirajući.

Od 2012. godine pa sve do decembra prošle godine njegova porodica nije imala pojma gdje se on nalazi, sve dok ih o pronalasku Antona nije obavijestila brazilska državna policija. Policajci su ga pronašli kako luta autoputem, bez ikakvih identifikacionih dokumenata, zbog čega je i njegovo identificiranje trajalo određeni period.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije