Predsjednice, oprostite što ste nas tukli

Radiosarajevo.ba
Predsjednice, oprostite što ste nas tukli
Foto: Marko Prpić/Pixsell / Kolinda Grabar-Kitarović

Iza nas je vrlo intenzivna sedmica. Uprkos sezoni "kiselih krastavaca", bila je prepuna događaja. Dominirala je, naravno, "balkanska kraljica" Kolinda Grabar-Kitarović koja se tokom trodnevne posjete Izraelu ponovo dotaknula BiH.

Priredio: Faruk Vele

Izjava da je "BiH nestabilna", te da je "pod kontrolom militantnog islama", odjeknula je u našoj zemlji i regionu. Grabar-Kitarović je izjavu demantirala nakon gotovo 20 sati. Novinarka "Jerusalem Posta" je najprije potvrdila svoje pisanje, a kasnije se korigirala, da bi, na koncu, sporna rečenica bila, tek tako, izbrisana!? List se, znakovito, nije izvinio za ono što je očito iscurilo iz kabineta izraelskog predsjednika, a hrvatski novinar Tomislav Jakić s pravom upitao zašto bi izraelski list, inače ugledan medij, izmislio izjavu predsjednice RH o BiH?

I iz Hrvatske traže izvinjenje koje predsjednica RH nije uputila građanima ove zemlje ni poslije laži o hiljadama ISIL-ovaca u BiH spremnih da napadnu Europu i tolikih gafova i objeda, pa ni poslije pravomoćne presude haškog tiribunala u kojoj je potvrđen "udruženi zločinački poduhvat" i agresija našeg zapadnog susjeda.

Predsjednica RH će nam, kao onaj Đuro u Balkanskom špijunu, valjda jednom oprostiti – što nas je tukla…

Ovo su ljudi i događaji koji su, prema mišljenju Radiosarajevo.ba, obilježili proteklih sedam dana.

Sirijska djeca umiru
(Subota, 27. juli)

Užasi iz Sirije ponovo su obišli svijet. Fotografiju petogodišnje Riham koja na obroncima srušene zgrade za majicu drži svoju mlađu sestru Tuku prenijeli su mediji diljem planete. Prizor su zabilježili novinari SY-24 nakon što je u srijedu režim predsjednika Sirije Bashar al-Assad zasuo Arihu bombama.

U Sarajevu je održana sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA). Sjednica je bila posvećena pripremama za održavanje 7. Kongresa SDA. Razmatran je i novi Statut SDA. Također, bilo je govora i o najznačajnijim političkim pitanjima, uključujući i moguće promjene vlasti u Kantonu Sarajevo.

Izetbegović na Glavnom odboru SDA: Najesen s DF-om i SBB-om dogovaramo Kanton Sarajevo
Počela sjednica Glavnog odbora SDA: Hoće li biti izmijenjen statut stranke

Reagirao je i Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde.

Članovi porodica ubijenih, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, federalni ministri Edin Ramić i Salko Bukvarević u Žepi su otvorili Memorijalni centar posvećen žrtvama ubijenim tokom agresije na BiH i ovo malo mjesto u istočnoj Bosni.

U intervjuu za Radiosarajevo.ba u povodu 24. godišnjice pada Žepe govorila je Esma Palić, supruga legendarnog komandanta odbrane Žepe, Avde Palića.

Navršila se i 78. godina od ustanka naroda BiH. Taj datum, 27. juli, predstavlja jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u historiji bh. naroda i građana. Dan je to kada su 1941. godine ovdašnji narodi započeli oružanu borbu protiv okupatora i državnih izdajnika tokom Drugog svjetskog rata.

To je jedan od rijetkih koje je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, čestitao svim bh. građanima.

Američki Vrhovni sud SAD-a je administraciji predsjednika Donalda Trumpa omogućio da 2,5 milijardi dolara novca koji je Kongres odobrio za Pentagon preusmjeri za izgradnju zida duž američko-meksičke granice, iako su kongresnici odbili osigurati financiranje njegove izgradnje.

Prenijeli smo i tekst o pismu kojeg je Ankica Tuđman, supruga Franje Tuđmana, uputila Josipu Brozu Titu 11. februara 1972. godine. Zanimljivo je iz mnogo razloga.

Prisjetili smo se i heroja odbrane Sarajeva, legendarnih Envera Šehovića i braće Panjeta.

Pisali smo i o velikom uspjehu naših učenika u svijetu.

Hrvatski mediji kritizirali su ugostitelje i turističke radnike zbog ogromnih cijena u toj zemlji. Kritike su uputili i domaći građani.

Nezapamćena tragedija dogodila se u Gleissenbergu u Bavarskoj kada je podivljali bik ubio farmera i njegovog oca!

Jednogodišnje bebe, blizanci, preminuli su u New Yorku, nakon što ih je otac ostavio osam sati same u automobilu na vrelini.

Nemile scene na nogometnim terenima u BiH. Na poluvremenu utakmice između Mladosti i Željezničara desio se incident.  Naime, tokom susreta Premijer lige BiH u Doboju kod Kaknja između Fudbalskog kluba Mladost i Fudbalskog kluba Željezničar izbila je tuča između gostujućih navijača i policije.

Tuča između Manijaka i policije na susretu Mladosti i Željezničara
Pojavio se snimak obračuna policije i Manijaka na tribinama stadiona kod Kaknja
Iz FK Željezničar oštro osudili napad pripadnika MUP-a ZDK na Manijake

 

Lorens za historiju
(Nedjelja, 28. juli)

Jaka kiša praćena vjetrom u nedjelju je poplavila ulice Mostara, a grmljavina je u jednom trenutku izazvala i kratak prekid opskrbom električnom energijom.

To, međutim, nije pomelo jedan historijskih događaj. Naime, održani su tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Lorens Listo uspio je prvi da dostigne rekord legendarnog Emira Balića s 13 pobjeda, te da se, također, upiše u historiju Mostara.

 

Promjena vremena je zahvatila i Hrvatsku, a nevrijeme je prošle noći najprije zahvatilo Istru i Kvarner. Pijavica je bila toliko snažna da je iščupala betonske ploče s tla i oštetila krovove.

Dramatične slike stigle su iz Makarske.

Nevrijeme je pogodilo i Italiju, a jedna osoba je povrijeđena.

Više desetina posjetitelja okupilo se u nedjelju na koridi i tradicionalnom teferiču u Čevljanovićima.

Naši reporteri donijeli su nevjerovatne priče.

Janjad se već okreću, bikovi spremaju: Stižu prvi gosti na koridu u Čevljanoviće
U Čevljanovićima danas tradicionalna korida, borba bikova i opće narodno veselje
Djeca i plesačice, janjci na ražnju, bikovi u ringu: Kako je bilo u Čevljanovićima

Bila je to prilika i za različite komentare. Bh. reditelj Haris Pašović pisao je o fenomenu Čevljanovića.

Na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku dogodila se tragedija kada je na austrijsku državljanku Verenu Heinz naletio gliser. Priča njezinog oca o dešavanjima u Hrvatskoj šokirala je Austriju.

Zabilježili smo i priču o hrabrim vatrogascima iz Hrvatske i njihovoj nadljudskoj borbi s vatrenom sithijom.

Zabrinjavajuće slike stigle su sa Zlatibora u Srbiji, gdje djecu i omladinu, po svemu sudeći, pripremaju za nove ratove.

Divna priča Nihada Krupića o ljubavi Joze i Fanike Grubešić dirnula je srca mnogih.

Naša Semra Hodžić nastavila je odličan serijal priča o starim bosanskim gradovima.

Dosta zapaženo bilo je i pismo jednog Bosanca upućeno majci o životu u Njemačkoj.

Preostale dvije utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su u nedjelju. Sastali su se Zrinjski - Velež i Čelik - Sarajevo. Velež je poražen ponovo, i to autogolom.

Nakon udarca Šovšića na gol Bobića, jedan igrač Veleža odbio je loptu do Zvonića, a kapiten Veleža, u pokušaju da otkloni opasnost, (ne)spretno je zatresao vlastitu mrežu. Čelik i Sarajevo su remizirali.

Zrinjski bolji od Veleža: Nevjerovatni autogol riješio mostarski derbi
Poslije tri godine danas se vraća gradski derbi u Mostar
Revija promašaja na Bilinom polju: Nesavladivi Pavlović osvetio se bivšem klubu

 

Srbija se naoružava
(Ponedjeljak, 29. juli)

Zbog odluke Hrvatske da gradi deponiju nuklearnog i radioaktivnog otpada na granici sa Bosnom i Hercegovinom grupa aktivista iz organizacije "Climate Save Bosnia" okupila se ispred ambasade Republike Hrvatske.

Kantonalni sud Tuzla donio je rješenje o ponuđenoj kauciji za industrijalca Pramoda Mitala i dvojicu njegovih saučesnika. Prihvaćena je kaucija od tri miliona maraka i donesena odluka da se on pusti iz pritvora.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović govorio je u opširnom u intervjuu za Radiosarajevo.ba o brojnim aktuelnim pitanjima.

Prenijeli smo tekst našeg uvaženog kolumniste Dragana Bursaća.

Deset oklopno-izviđačkih vozila pješadije BRDM 2, koje je Srbija dobila od Ruske Federacije, prvi put je izloženo je bilo u niškoj vojarni "Mija Stanimirović", gdje je prisustvovao i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji se zahvalio Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Za to vrijeme, avion s prvom grupom hadžija iz Bosne i Hercegovine poletio je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Medinu. Polasku je prethodilo okupljanje u džamiji Kralj Fahd u Sarajevu, gdje je zajedničku ikrar dovu proučio izaslanik sarajevskog muftije Abdulgafar ef. Velić.

Kavazović: Govore da odvojimo bogate i siromašne hadžije, na hadžu smo svi isti
Prve dvije grupe budućih hadžija iz BiH stigle u Medinu
Prva grupa hadžija iz BiH otputovala u Medinu

U centru Sarajeva dogodile su se dvije oružane pljačke.

Tri osobe lakše su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Jablanica - Mostar, u mjestu Aleksin Han, u blizini Mosta Begića i Begovića, kada je "BMW", stranih registarskih oznaka, sletio s ceste i završio u akumulacijskom jezeru. Tokom dana je organizirano izvlačenje vozila iz jezera, što je prouzrokovalo obustave prometa.

Izvučen automobil iz jezera na putu Mostar-Jablanica: Formirane velike kolone
Obustavljen saobraćaj na putu Mostar-Jablanica: Izvlači se automobil iz jezera

U samom centru Splita dogodio se novi divljački napad.

Iako su na svim plažama Crne Gore vidno istaknute crvene zastavice, spasilački timovi Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) imali su pune ruke posla na plažama širom Bara, i za nekih sat vremena iz talasa su izvadili sedmero kupača.

Džan Kazić (7) bio je dio grupe planinara koji su se tokom vikenda popeli na Maglić, koji je sa 2.386 metara nadmorske visine najviši vrh u Bosni i Hercegovini, a nalazi se  na granici s Crnom Gorom.

Frontmen grupe Van Gogh Zvonimir Đukić Đule tokom koncerta u Sarajevu u subotu navečer koji je održao na festivalu Live Stage pogođen plastičnom flašom.

Popularni muzičar objasnio je pozadinu navodnog incidenta. Odgovorio je i onima koji su požurili za sve optužiti Sarajevo.

Prisjetili smo se i godišnjice smrti legendarnog Olivera Dragojevića.

Nakon susreta Čelik – Sarajevo (0:0), strateg bordo tima Husref Musemić je konstatovao kako se “ne bi složio da je navijanje bilo fer i korektno”.

Fudbalski klub Sarajevo susret trećeg pretkola Europske lige protiv BATE Borisova ili Rosenborga odigrat će na stadionu Bilino polje, potvrđeno je iz FK Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

 

Kolindina "bomba"
(Utorak, 30. juli)

Vijest Jerusalem Posta da je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović tokom trodnevne posjete Izraelu izjavila da je "BiH nestabilna država", te da je "pod kontrolom militantnog islama", odjeknula je u našoj zemlji i regionu.

Uslijedile su već iste večeri snažne reakcije, među kojima i one iz vrha bh. države.

Komšić: Mislim da je gospođa Kolinda zapravo jedna vrlo nestabilna osoba!
Džaferović: Isti vokabular kojim su se služili ratni zločinci

Reagirale su i vodeće bh. stranke.

SDP BiH: Izjave predsjednice Hrvatske štetne poput nuklearnog otpada
SDA: Izjave hrvatske predsjednice predstavljaju izraz njene politike
SBB: Hrvatska ovo ne smije činiti narodu nad kojim je počinjen genocid

Glas razuma bila je nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, ali i ugledni hrvatski advokat Anto Nobilo.

Kantonalni sud Tuzla donio je rješenje o ponuđenoj kauciji za industrijalca Pramoda Mitala i dvojicu njegovih saučesnika, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog suda.

Na prostoru zemalja bivše Jugoslavije, nakon sukoba i rata, još uvijek ima oko 12.000 nestalih osoba. Napravljeni su zajednički koraci kako bi stradali konačno postigli vječni smiraj.

Imamu džemata Blagaj-Japra kod Bosanskog Novog, Emiru Nuhiću ponovo su upućene prijetnje smrću putem Facebooka, i to od istog korisnika koji je već ranije uhapšen zbog prijetnji koje mu je upućivao.

Majka stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović, na svojem Facebook profilu je objavila fotografiju čovjeka za kojeg tvrdi da je ubio njenog sina.

Prisjetili smo se heroja odbrane BiH, Čedomira Bate Domuza i Smaje Some. Oni su poginuli jula 1992. godine, u akciji oslobađanja Trnova. Kraj Čede ukopan je i šehid Adnan Došlić - Blondika, njegov saborac.

Obilježili smo i datum probijanja legendarnog tunela. On je tokom agresije bio jedini izlaz iz Sarajeva.

Također, s našim Omerom Kavazovićem je razgovarao ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field.

Prenijeli smo nevjerovatnu priču Hasana Alića zvanog Ramiz koji je u Kalesiji pronašao čak 75.000 eura, ali ga vlasnici novca nisu ni počastili.

Donijeli smo i reportažu sa ljekovitog izvora Guber u Srebrenici.

Samir Dizdarević, fudbalski napadač koji je godinama nosio dres niželigaša Sloge iz Bosanske Otoke, tragično je stradao u Njemačkoj.

Pisali smo i o najvećim transferima reprezentativaca Bose i Hercegovine.

Jusuf Nurkić se pripremao za novu NBA sezonu. Kako prenose američki mediji, popularni Juka uspješno se oporavlja od loma lijeve noge iz marta ove godine.

 

Šta je kazala predsjednica RH?
(Srijeda, 31. juli)

Članovi uprave Globa Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) Pramod Mittal, Rajib Das i Paramesh Bhattacharyya nekoliko sati nakon izlaska iz pritvora u Tuzli su napustili Bosnu i Hercegovinu, prenijeli su u srijedu mediji.

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je u srijedu kako će mostarski Aluminij nastaviti s radom, ali će se u narednom razdoblju promijeniti format samog poduzeća jer zbog tržišnih okolnosti ne može preživljavati u ovom obliku.

Na sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona zastupnica Liberalne stranke Daliborka Milović je flašom pogodila predsjedavajuću Skupštine Editu Velić iz Demokratske fronte.

Edita Velić u razgovoru za Radiosarajevo.ba govorila je o ovom slučaju koji je šokirao bh. javnost.

Trakavica s predsjednicom RH se nastavila. Kolinda Grabar-Kitarović demantirala je navode izraelskog Jerusalem Posta da je Bosnu i Hercegovinu nazvala nestabilnom državom, te da je "pod kontrolom militantnog islama".

Izraelska novinarka, autorica teksta iz Jerusalem Posta oglasila se u povodu izjava hrvatske predsjednice.

Ured predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića pozvao je ambasadora Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića na hitan sastanak.

Reagirala je i Ambasada SAD-a u Sarajevu.

Ugledni profesor Fakulteta političkih nauka i američkog univerziteta u Sarajevu prof. dr. Kenan Dautović, bez obzira na zvanična objašnjeja, govorio je za naš portal o geopolitičkim kodovima nastupa predsjednice RH u Izraelu.

Cijeli slučaj je, u svom stilu, komentirao i psiholog, analitičar i istraživač javnog mnijenja Srđan Puhalo.

Na svoj način na priču se naslonio i naš ugledni saradnik Dragan Bursać.

Prisjetili smo se i odlikovanja koje je predsjednica RH dala jedinicama HV-a koje su napadale Gornji Vakuf.

Sve o aferi "Kolinda" čitajte OVDJE.

Nakon što ga je u intervjuu za naš portal prozvao lider SDA Bakir izetbegović, predsjedavajući Skupštine KS i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković objavio je njihovu privatnu prepisku.

Mladen Poljašević (18) poginuo je, a četiri osobe su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Božinci kod Doboja.

U galeriji Radio-televizije Srbije održana je komemoracija Igoru Bulatu, novinaru i uredniku RTS koji je u 48. godini izgubio bitku sa opakom bolešću.

U prvim redovima našao se i pjevač Dino Merlin, koji nije mogao da zaustavi suze.

Da Bosanci i Hercegovci postižu zavidne uspjehe diljem svijeta, primjer je i naša Bišćanka Almedina Grozdanić.

Za mlade u Bosni i Hercegovini, ulaganje u perspektivne industrije kao što je IT sektor, otvara nove poslovne mogućnosti i razvoj karijere.

Evropska rukometna federacija (EHF) izrekla je kaznu Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine zbog propusta u kvalifikacijama za Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine.

Italijanski mediji ponovo su pisali o našem kapitenu Edinu Džeki.

FK Sarajevo saznalo je svojeg protivnika u Europskoj ligi.

Poznati bosanskohercegovački trener, koji je vodio francuskog prvoligaša Nantesa, Vahid Halilhodžić odlazi iz kluba nakon prijateljske utakmice protiv Genove i već u ponedjeljak na njegovo mjesto zasjest će Stéphane Ziani.

 

Masakr u Zagrebu
(Četvrtak, 1. august)

Šest mrtvih tijela zagrebačka policija pronašla je u četvrtak navečer u novozagrebačkom naselju Kajzerica, a prema prvim neslužbenim informacijama za muškarcem koji se povezuje sa zločinom intenzivno se traga.

Ubijena je, prema prvim informacijama, cijela jedna porodica, preživjelo je samo 7-mjesečno dijete. Vjeruje se da je motiv ljubomora.

Masakr u Zagrebu: Ubijeno šest ljudi, policija u velikoj potjeri za ubicom
Novi detalji masakra u Zagrebu: Pobijena cijela porodica, preživjela beba od 7 mjeseci

U regionu je nastavljena debata nakon posjete hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Izraelu.

Anto Đapić i njegova stranka Desno objavili su skandalozno saopćenje u povodu reakcija političara iz Bosne i Hercegovine i drugih na navodnu izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Čak su Bošnjacima zaprijetili ratom.

Ponovo se oglasio i tzv. Hrvatski narodni sabor. Uputili su poruku Bošnjacima.

Hrvatski kolumnista Ivo Anić objavio je sjajan odgovor na tekst Dragana Bursaća o Kolindi.

U Memorijalnom centru Kovači u Sarajevu je otvorena manifestacija "Odbrana BiH-Igman 2019." gdje je poručeno da je ovo "dan kada se sjećamo najboljih sinova ove domovine, šehida i poginulih boraca".

Istraživali smo kako je došlo do skandaloznog imenovanja sudije osuđenog za pokušaj silovanja na poziciju dodatnog sudije Kantonalnog suda Sarajevo.

Pratili smo i put naših hadžija. Zastava BiH zavijorila se i na Uhudu, jednom od značajnijih mjesta iz historije islama.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival pod sloganom "Sarajevo, mon amour", odnosno "Sarajevo, ljubavi moja" ruši sve rekorde: 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja svijeta, sa velikim brojem svjetskih i međunarodnih premijera. Jubilarni 25. SFF održat će se od 16. do 23. augusta.

Shodno odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine je trebala biti održana aukcijska prodaja Doma penzionera u Nedžarićima. Međutim, ona je otkazana, tačnije bit će registrirana kao neuspješna.

Božana Vujinović, Playboy zečica, porijeklom iz Banja Luke i manekenka Aleksandra Morača navodno su uhapšene u u jednom luksuznom hotelu u Bečićima zbog prostitucije.

Mostarski Zrinjski je uspio napraviti senzaciju. Pobjedom nad holandskim Utrechtom rezultatom 2:1, plasirali su se u treće pretkolo Evropske lige. Plemići su u produžecima uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist.

Poznat je termin odigravanja utakmice između FK Sarajevo i BATE Borisova u Zenici.

Marko Mihojević je na sjajan način debitirao u novom klubu.

 

Nezapamćeni zločin

(Petak, 02. august)

Hrvatska i region bili su šokirani šesterostrukim ubistvom, uključujući i jedno dijete, u Novom Zagrebu. Ubijena je cijela porodica.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da su ubijeni: otac Dragomir Tojagić, majka Filjka Tojagić, sestre Maja i Josipa Tojagić, Davor Paušak s kojim je Josipa bila u vezi te Majin 10-godišnji sin iz bivše veze.

Otkriveno je da je za nezapamćeni zločin izvršio ubica Igor Nađ, a kao motiv je navedena ljubomora.

Prema prvim i neslužbenim informacijama, ubica je najvjerovatnije dečko Maje Tojagić, jedne od ubijenih žena. Preživjela je sedmomjesečna beba čiji je Nađ bio otac.

On je tokom trajanja policijske potjere, nešto iza 4 sata u petak, izvršio samoubistvo.

U Spomen području Donja Gradina obilježen je Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve Holokausta, a polaganjem vijenaca i minutom šutnje odata je počast romskim žrtvama.

Svijet je šokirao i napad u poznatom španskom ljetovalištu Kosta del Sol. Naime policija je saopćila da je srbijanski državljanin zemljaka umalo zaklao na balkonu jedne zgrade!

Jedan od njih vezao je drugog za ogradu terase i prerezao mu grlo dok su jezivu scenu posmatrali brojni prestravljeni turisti. Incident se dogodio juče, u stambenom bloku u luci Dugesa.

Na Igmanu je održana manifestacija "Odbrana BiH – Igman 2019". Na platou Ratne džamije na Igmanu proučena je dova za sve šehide Bosne i Hercegovine te klanjana džuma-namaz.

Hiljade građana, veterana, članova porodica šehida i mladih prisustvovalo je ovoj manifestaciji. Poručeno je da su se okupili kako bi svjedočili herojstvu i pobjedi slavne Armije RBiH.

Džumu namaz na Igmanu predvodio je reisu-l-ulema IZBiH dr. Husein ef. Kavazović koji je u svojoj hutbi uputio brojne značajne poruke.

Intervju za Radiosarajevo.ba dao je Mirko Šarović, trenutni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. Ministar Šarović našem Erdinu Halimiću govorio je o brojnim aktuelnim temama, te najavio moguće političke obrate.

Muslimani širom svijeta dočekali su mjesec zul-hidždžeta po hidžretskom kalendaru.

U Sarajevu je (Ulica Kolodvorska 12 ) upriličeno svečano otvorenje prvog multifunkcionalni prostora za srednjoškolce/ke, studente/ice, kao i freelancere/ke.

Ekipa Željezničara u nedjelju će na Grbavici odigrati derbi 3. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. Tim povodom predstavnicima medija na press-konferenciji u plavom salonu obratili su se šef stručnog štaba Plavih Amar Osim i prvotimac Filip Erić.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov će preći u Fenerbahce iz Rome u transferu od 2,5 miliona eura.

Zrinjski se senzacionalno plasirao u treće pretkolo Evropske lige nakon što su u drugom pretkolu izbacili Utrecht, ali ovaj dio takmičenja neće moći igrati na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Popularni Sabit iz Tarčina ponovo je nasmijao našeg slavnog nogometaša Miralema Pjanića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije