Sva bol svijeta u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Sva bol svijeta u Srebrenici
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Potočari, 11. juli

Najtužnija sedmica u godini donijela je pregršt događaja. Osim obilježavanja 24. godišnjice genocida, obilježile su je posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, gašenje „Aluminija“, teška nesreća kod Srpca i pogibija trojice mladića iz Laktaša, ubistvo i samoubistvo u Sarajevu...

Priredio: Faruk Vele

Ovo su ljudi i događaji koji su, prema mišljenju portala Radiosarajevo.ba, obilježili proteklih sedam dana.

Velika tragedija
(Subota, 6. juli)

Velika tragedija u BiH! Milan Golubović (24), Saša Kudra (24) i Mišo Vujmilović (25), svi iz opštine Laktaši, poginuli su u noći s petka na subotu u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na lokalnom putu u mjestu Kukulje kod Srpca.

Nesreća se dogodila noćas oko 3.30 kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta. Mladići su se vraćali iz smjera Srpca, gdje su bili na izlasku.

Dvadesetdevetogodišnja Dajana Dangubić iz Konjica, potporučnica u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine te prva žena komandir tenka M-84, napadnuta je u Banjoj Luci.  

Ovaj incident izazvao je brojne reakcije i osude u bh. javnosti.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić održao je press konferenciju nakon niza sastanaka u Poljskoj. Govorio je o ključnim temama sastanaka na najvišem na visokom nivou.

Nikola Čiča izabran je za predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak. Nakon skoro 30 godina s te pozicije se povukao prof. dr. Franjo Topić.

Ugledni književni kritičar i prevodilac iz Srbije Vladimir Arsenić govorio je za Radiosarajevo.ba.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na svom Facebook profilu „otvoreno progovorio“ o svojoj ratnoj prošlosti.

Nerijetko kritikovana ograda u dvorištu travničke škole, ograda podjela, koja je i u pjesmama opjevana, konačno je uklonjena, na oduševljenje Travničana.

Povodom godišnjice pobjede u bici na Bokševici u julu 1993. godine iznad Jablanice je postavljena velika zastava BiH s ljiljanima.

U petak predvečer, oko 19.30 sati, u jednoj višespratnoj zgradi u austrijskom Salzburgu došlo je do nesreće koja je srećom prošla bez težih posljedica. Do nesreće je došlo kada je 47-godišnji državljanin BiH na balkonu na 6. spratu raspalio roštilj uz pomoć tzv. stern-paste.

Bh. strongman Nedžmin Ambešković učestvovao je na prestižnom takmičenju „Giants Live“ koje se održava u kultnoj Wembley  Areni u Londonu. Ambešković je prilikom predstavljanja izašao uz pjesmu Dine Merlina "Da te nije Alija", a nosio je zastavu Bosne i Hercegovine.
To je zanimljivost zbog koje su navedenu vijest u subotu prenijeli brojni portali.

 Eksplozija na Čengić Vili
(Nedjelja, 7. juli)

Stanovnike sarajevskog naselja Čengić Vila II u nedjelju poslije 15 sati uznemirila je snažna eksplozija. Kako su izvještavali naši reporteri, najprije je došlo prvo do požara u prizemlju stambene zgrade u ovom naselju, da bi nakon toga došlo do eksplozije.
Eksplozija se desila u poslovnom prostoru koji se nalazi u prizemlju zgrade. U njemu je bila smještena trgovina za boje i lakove.

Građane naselja Čengić-Vila uznemirile eksplozije, požar u stambenoj zgradi
Ovo je trenutak kada je požar zahvatio zgradu u naselju Čengić Vila
Pogledajte stravične prizore poslije eksplozije u naselju Čengić Vila

Prenijeli smo i dramatične ispovijesti svjedoka događaja u kojem tek pukom srećom niko nije stradao.

Svjedokinja eksplozije na Čengić Vili: Mogli smo svi izginuti
Svjedok eksplozije u sarajevskom naselju Čengić Vila: Bio sam kod drugarice, a onda....
Mehmed Janjoš, bivši trener Sarajeva: Čuli smo eksploziju i izašli na ulice

Predsjednik Kosova Hashim Thaci saopćio je da neće prisustvovati Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u BiH, jer je, kako je naveo, poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući zato što Kosovo nije tretirano kao druge države-učesnice.

Kosovski analitičar Albinot Maloku komentirao je za naš portal novonastali skandal.

Potresnu poruku omladini u BiH uputio je otac jednog od trojice mladića koji su u subotu rano ujutru stradali u užasnoj saobraćajnoj nesreći.

U austrijskoj regiji Leoben (savezna država Štajerska) došlo je do tragične nesreće u kojoj je život izgubio 47-godišnji državljanin. Ispostavilo se da je riječ o Srebreničaninu čijih petorica braće su stradali u genocidu jula 1995. godine.

Pripadnica OSBiH Dajana Dangubić oglasila se nakon informacija o napadu na nju u Banjoj Luci.

Reagirao je i britanski ambasador u našoj zemlji, izražavajući podršku Dajani.

Veliko nevrijeme pogodilo je Semberiju, a vjetar je obarao drveće.

Istraživač i pisac dr. Semir Osmanagić od 2005. godine važi za najkontroverznijeg antropologa današnjice zbog naučnog projekta istraživanja "Bosanske doline piramida" u Visokom.
Osmanagić je za Radiosarajevo.ba govorio o svojim novim „otkrićima“.

Divnu reportažu iz Istanbula zabilježio je naš Dženan Kriještorac.

Reportaža iz Turske: 10 razloga da nahranite dušu u Istanbulu

Analizirali smo zašto je Hrvatska dvostruko skuplja za ljetovanje od, primjerice, našeg Neuma.

Američki diplomata Clifford Bond, koji je od 2001. do 2004. bio ambasador SAD u BiH, podijelio je sa svojim prijateljima detalj iz privatnog života koji pokazuje da je još uvijek vezan uz našu zemlju. Otrkili smo zašto je njegova unuka dobila ime po poznatoj Sarajki.

Radnici UniCredit banke BiH upozorili su na novu opasnu prevaru koja se širi elektronskom poštom.

 

Erdogan u Sarajevu
(Ponedjeljak, 8. juli)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan započeo je u ponedjeljak dvodnevnu posjetu našoj zemlji tokom koje je imao brojne susrete. Jedan ozbiljan sigurnosni incoident zasjenio je donekle ovu posjetu.

Posjeta je, uobičajeno, započela sastankom u Predsjedništvu BiH i susretom s članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem. Upućene su poruke o neophodnosti mira i stabilnosti na prostorima Zapadnog Balkana.

Erdogan u Predsjedništvu: Mir, stabilnost Balkana za nas su veoma važni
Erdogan položio cvijeće na mezar Alije Izetbegovića na Kovačima

Poznato o čemu je Erdogan razgovarao s članovima Predsjedništva BiH

Zanimljivo, posjetom je posebno bio ushićen Milorad Dodik.

Dolazak predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevo obilježio je i incident. Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio direktor GP BiH Zoran Galić na pisti sarajevskog aerodroma došlo je do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog osiguranja predsjednika Turske.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ocijenili su nedopustivim incident u kojem je došlo do sukoba Erdoganovog osiguranja i Granične policije BiH.

Iz Mjesne zajednice Nezuk po šest put je započeo Marš mira - pješački pohod, koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini.

Naš Omer Kavazović, reporter Radiosarajevo.ba bio je cijelo vrijeme uz učesnike Marša.

Za Radiosarajevo.ba je uoči početka Marša govorio ratni komandant Srebrenice Naser Orić.

Među hiljadama Bošnjaka koji su 11. jula 1995. krenuli iz Srebrenice kroz šumu ka Tuzli, bila su trojica braće – Hasan Hasanović jedini je preživio nakon što je tijelo najmlađeg brata Hajre prekrio jaknom, a ranjenog brata Hasiba je nosio 20 kilometara, da bi mu oči sklopio u Nezuku. Prenijeli smo ovu potresnu ispovijest.

Velika tuga nadvila se u ponedjeljak nad Laktašima gdje su sahranjeni mladići koji su proteklog vikenda stradali u saobraćajnoj nesreći kod Srpca.

Britanski tabloidi raspisali su se o incidentu na Hideout festivalu na Zrću prenoseći snimke britanskog partijanera koji je na Twitteru objavio sukob redara i posjetitelja snimljen mobitelom.

Vijeću za državnu pomoć BiH, ali i Evropskoj energetskoj zajednici (EEZ) upućena je prijava protiv Vlade Kantona Sarajevom ali i Skupštine Kantona Sarajevo, otkrio je naš Erdin Halimić.

Donijeli smo i divnu priču o Behidi Dorić, dizajnerici bh. korijena.

Dosta pažnje privukla je i priča naše Jasmine Ćebo o zanimljivoj porodici Jovančić, koja uistinu nadahnjuje.

Fudbalski klub Sarajevo pripremao se za susret kvalifiacija Lige prvaka protiv škotskog prvaka, Celtica.

Sarajevo ima važne informacije o ulaznicama za navijače uoči duela sa Celticom
Važno saopćenje MUP-a KS uoči utakmice Sarajevo-Celtic
Info za sve ljubitelje nogometa: Evo gdje možete gledati meč Sarajevo - Celtic

Dosta se pisalo o tom gdje će karijeru nastaviti kapiten „Zmajeva“ Edin Džeko.

Završen odmor: Edin Džeko na ljekarskim pregledima
Edin Džeko se naljutio, a onda je iz Intera brzo stigao odgovor

 

Gašenje Aluminija
(Utorak, 9. juli)

Posmrtni ostaci 33 žrtve ubijene tokom genocida u julu 1995. godine na području Srebrenice su iz JKP "Gradska groblja" Visoko krenuli na svoj posljednji put u Potočare, gdje će naći smiraj u Memorijalnom centru  11. jula.

Tužna kolona stigla je u Sarajevo gdje su je ispred Predsjedništva BiH ispratili brojni građani, ali i visoki zvaničnici naše zemlje i Turske, među kojima i predsjednik Recep Tayyip Erdogan, te predstavnici diplomatskog kora.

Tabuti s nevinim žrtvama u popodnevnim satima su stigli su u Potočare.

Prisjetili smo se događaja u Ratnoj bolnici u Srebrenici i nadljudske borbe „heroja u bijelom“.

I ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić govorio je o genocidu u Srebrenici.

A, onda su radnici mostarskog preduzeća Aluminij blokirali magistralni put M17. Na toj dionici put kod Mostara je nastala velika saobraćajna gužva.

Oni su u popodnevnim satima u utorak blokirali i tunel Salakovac. Bilo je sve izvjesnije da će se Aluminij ugasiti.

Zaista, na koncu je, uprkos svemu, potpisana je odluka o gašenju firme.

Tačno u ponoć u noći sa utorka na srijedu mostarski Aluminij ostao je bez napajanja električnom energijom, što znači, kako su prenijeli mediji, propast pogona Elektrolize koji se više nikada neće moći pokrenuti zbog složenog tehnološkog procesa proizvodnje.

Na Jahorini je održana plenarna sesija samita Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP). Razgovaralo se, uz ostalo, o autoputu Beograd-Sarajevo. Zabilježeni su i verbalni sukobi u vezi s pitanjem Kosova, a burno je reagirala premijerka Srbije Ana Brnabić.

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinjskog Sela koja je bila dva sata u užarenom automobilu na 40 stepeni u Rovinju prošlog četvrtka, preminula je u riječkoj bolnici Kantrida zbog posljedica toplotnog udara i dehidracije.

U ponedjeljak navečer u 22 sata i 35 minuta policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, lišili slobode lice Y. Y. rođen 1993. godine, državljanin Alžira.

Na regionalnom putu Zalužani-Glamočani, u mjestu Trn, općina Laktaši dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je stradala 21-godišnja djevojka.

"Pred kolapsom smo, šaljite nam radnike ili će propasti turistička sezona, a onda će uslijediti neviđeni egzodus iz zemlje", bili su apeli ugostitelja s Jadrana koji su pristizali Vladi Republike Hrvatske.

Zagrebačka pjesnikinja i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Maja Perfiljeva umrla je 79. godini života. Perfiljeva je autorica nekih od najpoznatijih pjesama legendarnih Indexa.

Azizija džamija u brčanskoj mjesnoj zajednici Brezovo Polje, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, arhitektonski je unikat ove zemlje. Prenijeli smo priču o njoj.

Naš Faruk Zametica napisao je izvrstan osvrt uoči utakmice FK Sarajeva sa Celticom.

Također, kolega Jasmin Mržljak pisao je o historiji susreta sarajevskih klubova sa Škotima.

FK Sarajevo je igralo susret sa FC Celticom. Detaljno smo izvještavali o tome.

Navijači Celtica: Znamo za sve što ste prošli, ali svaka vam čast kako ste se digli
Uživo sa Koševa: FK Sarajevo - Celtic FC 1:3
Navijači Celtica zbunjeni prilazom stadionu Asim Ferhatović Hase
Koševo eksplodiralo: Sarajevo vodi protiv Celtica
Navijači Celtica na stadionu Koševo sa zastavama Palestine

 

Sarajevski TRIO
(Srijeda, 10. juli)

Analizirali smo kako je došlo do propasti mostarskog Aluminija. U ponoć 10. jula se desilo ono od čega su strahovali mnogi - isključenje električne energije za Aluminijski kombinat. Pet do dvanaest za hercegovački gigant je bilo vrijeme kada su njime potpuno ovladali stranačka poslušnost, neznanje, nepotizam i gramzivost.

Uslijedile su brojne reakcije. Ali i obećanja Vlade FBiH.

Ministar Džindić o Aluminiju: Pobrinut ćemo se za radnike koji odlaze u penziju
Oglasio se i HDZ o stanju u 'Aluminiju'
Iz VTK upozorili: Gašenje Aluminija je neprihvatljivo i nedopustivo
Bh. Blok: Čović je odlaskom u Bihać pokazao koliko mu je stalo do radnika Hercegovine

Nešto više od 500 učesnika 8. Internacionalnog moto-maratona Srebrenica 2019. pod motom “Da se ne zaboravi i ne ponovi” stiglo je danas u Potočare kako bi prisustvovali komemoraciji u povodu obilježavanja 11. jula, 24. godišnjice genocida u Srebrenici.

Naš reporter Omer Kavazović prošao je Marš mira s učesnicima ovog jedinstvenog događaja.

Sa učesnicima Marša mira bio je i američki ambasador u BiH Eric Nelson.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić ponovo je dotakao moralno dno, negirajući broj žrtva genocida u Srebrenici.

Za Radiosarajevo.ba je govorio Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Miljenko Jergović pisao je o legendarnom Design studiju TRIO iz Sarajeva, koji je ostavio neizbrisiv trag na kulturnoj sceni naše zemlje.

Sarajevska policija povela je veliku akciju na području glavnog grada BiH. Kako je portal Radiosarajevo.ba saznao, akcija je sprovedena u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, zbog sve večeg broja migranata u Sarajevu i koji borave na javnom prostoru koji nije predviđen za tu namjenu.

Jedan nesvakidašnji potez predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kako je otkrio naš Nihad Katica, izazvao je oduševljenje radnika treće smjene u Vranduku.

Mediji u regionu pisali su o novom napadu u Hrvatskoj.

Olujno nevrijeme pogodilo je Ulcinj u Crnoj Gori. Sumiraju se razmjere materijalne štete koja se, prema grubim procjenama, mjeri stotinama hiljada eura.

Sarajevska policija sprovela je veliku akciju na području glavnog grada. Kako je portal Radiosarajevo.ba saznao, akcija je sprovedena u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, zbog sve većeg broja migranata u Sarajevu i koji borave na javnom prostoru koji nije predviđen za tu namjenu.

Velika akcija MUP-a KS u Sarajevu: Migrante kombijima odvoze sa Željezničke stanice
Bašić o jučerašnjoj akciji: Pronašli smo 132 migranta, trojicu ćemo protjerati

Od maja do septembra 1992. godine u Ključu je ubijeno 612 Bošnjaka i Hrvata. Njih 563 je pronađeno u masovnim grobnicama. Podsjetili smo na zastrašujuću priču iz sela Biljana.

Razgovarali smo sa bh. strongmanom Nedžminom Ambeškovićem koji je na prestižnom takmičenju “Giants Live”, koje je održano u kultnoj Wembley areni u Londonu, osvojio treće mjesto u deadliftu.

 

Neka tuga bude nada...
(Četvrtak, 11. Juli)

Najtužniji dan u godini. Trideset tri žrtve srebreničkog genocida, ovoga 11. jula, pronašle su konačni smiraj na mezarju u Memorijalnom centru Potočari.

Odražan je komemoracija i tradicionalno izvođenje „Srebreničkog inferna“. Njega su ovaj put izvela djeca Srebrenice. 

Još od ranih jutarnjih sati u Potočare je stizalo na hiljade ljudi.

Prisjetili smo se i Nine Ćatića, novinara i pjesnika koji je uputio posljednji vapaj za spas Srebrenice. Nažalost, niko ga nije čuo, ili želio da čuje.

U intervjuu za Radiosarajevo.ba je govorio predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović, istakavši da je „civilizacijska je obaveza danas pognuti glavu“.

Naš kolumnista Dragan Bursać analizirao je programsku shemu RTRS-a i otkrio zastrašujuće činjenice.

Pisali smo i o proboju Srebreničana na slobodnu teritoriju i trenucima koje je zabilježio Ahmet Bajrić Blicko, legendarni tuzlanski fotoreporter.

Objavili smo i tekst Anesa Berbića, učenika Mješovite srednje škole iz Sanskog Mosta koji je na dojmljiv način pisao o djevojčici koja je 2012. pronađena u masovnoj grobnici kod Srebrenice.

Prenijeli smo i pismo kolege Samira Karića koje oni kojima je ono upućeno, nažalost, neće pročitati.

Naši uspješni sportisti odali su, također, počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Sve o Srebrenici možete pročitati OVDJE.

Naša Lana Ramljak se, kao i svake godine, prisjetila godišnjice pogibije Dževada Begića Đilde - prijeratnog vođe navijača Fudbalskog kluba Željezničar. Udruženje navijača FK Željezničar tradicionalno je organizovalo posjetu spomen-obilježju kod Prirodno-matematičkog fakulteta, mjestu gdje je poginuo legendarni vođa navijača Plavih.

U hotelu Alem u sarajevskom naselju Vraca, tačnije u ulici Put Mladih Muslimana pronađena su dva tijela. Ispostavilo se da je riječ o ubistvu i samoubistvu. Prema pisanju medija, 60-godišnji muškarac je ubio recepcionerku hotela, s kojom je , navodno, bio u vezi, a potom presudio sebi.

Sarajevo: Pronađena dva tijela u hotelu na Vracama
Sarajevo: Jake policijske snage u hotelu gdje su pronađena tijela
Tužilaštvo KS: Stigle prve informacije o pronađenim tijelima u hotelu Alem
Završen uviđaj na Vracama: Tužilaštvo objavilo detalje i kako je nastupila smrt

Ogorčeni radnici „Aluminija“ Mostar uputili su se u četvrtak ispred Središnjice HDZ-a BiH, gdje su protestirali, uzvikujući „lopovi, lopovi“.  Intervenirala je i policija, a radnici su gađali automobil Dragana Čovića, predsjednika HDZ-aBiH, flašama.


Čović je nakon sastanka sa predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog „Aluminija“ otišao bez izjava za medije.

 

Pala Vlada u TK
(Petak, 12. juli)

Novi saziv Skupštine Tuzlanskog kantona, na čelu s predsjednikom Žarkom Vujovićem (SDP), održao vanrednu sjednicu na kojoj je izglasao smjenu aktuelne Vlade Tuzlanskog kantona koju je predvodio PDA Mirsada Kukića.

Novu skupštinsku većinu čini devet zastupnika SDA, tri DF-a te po dva zastupnika iz SBB-a, SBiH i SDP-a i jedan iz PDA.

Reagirali su i iz SDP-a BiH. Tvrde da nisu dio nove vlasti.

U Okružnom sudu u Banjoj Luci Marko Čolić je osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića u banjalučkom naselju Obilićevo (Mejdan). Kovačević je pretučen 26. avgusta prošle godine teleskopskim palicama, a kao napadači označeni su Marko Čolić i Nedeljko Dukić iz Kneževa (Skender Vakuf).

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović i predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastali su se u petak iznenada u Mostaru. Do susreta je došlo u jeku krize s „Aluminijem“.

O propasti „Aluminija“ za Radiosarajevo.ba je govorio Roko Markovina, ugledni profesor i bivši direktor „Sokola“, jedan od najomiljenijih Mostaraca.

Haški osuđenik Ratko Mladić prebačen je iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, gdje će mu zbog pogoršane zdravstvene situacije biti urađeni specijalistički pregledi, rekao je njegov sin Darko Mladić.

Nakon kratke i teške bolesti, danas nas je napustio novinar i veliki čovjek Mirza Sadiković

Mediji su se i dalje bavili Srebrenicom. Prenijeli smo ispovijest Srebreničanina koji je preživio genocid u tom gradu. Ispovijest je prikupila njemačka fondacija Društvo za ugrožene narode koja inače prikuplja svjedočanstva žrtava.

Naš Faruk Zametica pisao je o Rami Osmanoviću i njegovom sinu Nerminu, žrtvama genocida u Srebrenici.

Svoj osvrt o Srebrenici je dao i Čedomir Petrović, sin legendarnog Čkalje.

Agencija Anadolija pisala je o Srebrenici dan poslije 11. jula, kad svi odu...

Sedam osoba povrijeđeno je usljed pucanja ringišpila u Mačkovcu, kod Lopara.

U četvrtak oko 8 sati, na austrijskom putu L-20 desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba izgubila život. Smrtno je stradao 25-godišnji državljanin BiH, nastanjen u austrijskom okrugu Mistelbach (Donja Austrija).

Tri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći u kojoj su u četvrtak rano poslijepodne na naplatnim kućicama Sveta Helena u smjeru Zagreba sudjelovala tri vozila.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, u petak je u Monacu učestvovao na još jednom mitingu Dijamantske lige. Nakon šestog mjesta u Lozani i najboljeg rezultata sezone, Tuka je u novoj trci na 800 metara završio kao trećeplasirani.

Srbijanski mediji ponovo su pisali o tobožnjem pucanju Gorana Ivaniševića po Srbima, podsjećajući na njegove izjave iz 1993. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije