Pravni Fakultet iz Zenice opet među najboljima na svijetu

2
Radiosarajevo.ba
Pravni Fakultet iz Zenice opet među najboljima na svijetu
Foto: Pravni fakultet / Pravni Fakultet iz Zenice opet među najboljima na svijetu

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je nastavio tradiciju sjajnih uspjeha na svjetskom takmičenja iz međunarodne arbitraže u Beču (Vis Moot Court).

Po treći put u historiji takmičenja studenti iz Zenice su se plasirali u završnu fazu takmičenja i tako stali uz rame svjetski renomiranih fakulteta iz Cambridgea, Londona, Munchena, Miamija, Sydneya, Hong Konga...

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je jedini fakultet iz Bosne i Hercegovine koji se ikada plasirao u eliminacione runde, tj. među 64 najbolja univerziteta na svijetu.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Pravni Fakultet iz Zenice opet među najboljima na svijetu - undefined

Foto: Pravni fakultet: Pravni Fakultet iz Zenice opet među najboljima na svijetu

Pored fantastičnog timskog rezultata, takmičarka Zerina Spahić je dobila posebnu nagradu, tzv. „Honorable Mention“, i time je svrstana u najbolje govornice na cijelom takmičenju.

Uspjeh ove godine je samo nastavak kontinuiranog rada na ovakvoj vrsti edukacije za studente iz Zenice. Podsjećamo da je zenički tim 2018. godine ostvario historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu kada se prvi put plasirao u top 16 timova.

Naredne 2019. godine, ostvaren je historijski uspjeh za cijeli region kada su osvojili čak treće mjesto u Beču, što je najveći uspjeh koji je ikada ostvario neki od univerziteta iz regiona.

Zenički tim su ove godine činili Zerina Spahić, Emina Hrnjić i Nirvana Jašarević. Oni su se uz mentorstvo Almira Gagule, Amine Hasanović i Medine Šehić pripremali cijelih 7 mjeseci za ovo takmičenje.

Treninzi podrazumijevaju intenzivan rad i razvoj vještina poput pravnog pisanja i usmene rasprave, uz pomoć eksperata poput prof. dr. Zlatana Meškića, Nevene Jevremović, Fahire Brodlija, Arne Fuchs iz Njemačke i prof. Helmuta Ruessmana također iz Njemačke.

Osim treninga studenti iz Zenice su učestvovali na pripremnim takmičenjima u Podgorici, Beogradu, Hagu i Budimpešti, pa su čak jedno takvo međunarodno takmičenje organizirali u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije