Amer Bukvić dobio visoko priznanje u Maleziji

6
Radiosarajevo.ba
Amer Bukvić dobio visoko priznanje u Maleziji
Foto: Privatni album / Sa svečanosti u Maleziji

Bivši predsjednik uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić, koji se od juna prošle godine nalazi na jednoj od rukovodećih pozicija u Islamskoj razvojnoj banci (IsDB), većinskog osnivača BBI banke, dobio je visoko priznanje u Maleziji.

Guverner malezijske države Malaka, Tun Ali Rustam, danas je na svečanoj ceremoniji uručio Bukviću titulu datuka.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su premijer Malaka, Sulejman Md Ali, kao i sadašnji i bivši ambasadori BiH u Maleziji Senaid Memić i Emir Hadžikadunić.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Sa svečanosti u Maleziji - undefined

Foto: Privatni album: Sa svečanosti u Maleziji

Orden je trebao biti dodijeljen još 2020. godine, ali je zbog pandemije COVID-19 ova visoka titula i zvanično uručena tek danas.

Malezijski orden inače se dodjeljuje najzaslužnijim članovima malezijskog društva u domenu biznisa, politike ili kulture. U iznimnim slučajevima uručuje se i stranim državljanima koji su dali značajan doprinos razvoju odnosa između Malezije i druge države, u ovom slučaju Bosne i Hercegovine.

S obzirom da ga lično uručuje suveren države Malaka, ovaj događaj predstavlja veliko priznanje za državu BiH i sve njene građane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije