Poznat datum i vrijeme posljednjeg ispraćaja Dinne Kasala

1
Radiosarajevo.ba
Poznat datum i vrijeme posljednjeg ispraćaja Dinne Kasala
Foto: Facebook / Dinno Kasalo

Javnost u Bosni i Hercegovini potresla je vijest da je preminuo Dinno Kasalo, poznati bosanskohercegovački autor i snimatelj. 

Posljednji ispraćaj Dinne Kasale će se održati u petak, 23. juna, u 15:00 sati na Ateističkom groblju u Konjicu. Ubrzo se očekuje i informacija o komemoraciji, koja bi se trebala održati također u petak

Kasalo je preminuo u svojoj kući na Borcima, u prirodnom ambijentu koji je najviše volio.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Bio je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora dokumentarnih filmova, umjetnik fotografije i ekolog, a godinama je radio kao urednik i producent na BHRT-u.

Dinno je uživao provoditi vrijeme na planini Prenj, a ljubav prema prirodi prenosio je na svoje najbliže. O ovoj prelijepoj planini napravio je više od 15 filmova.  

Bio je neumoran borac za zaštitu vodenih bogatstava Bosne i Hercegovine, a posebno rijeka Neretve i Rakitnice, a svoj aktivizam i posvećenost prirodi i ljepotama BiH je ispoljavao i kroz svoje fotografije, koje je objavljivao na društvenim mrežama do posljednjeg dana života. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije