Preminuo Dinno Kasalo, poznati filmski autor, snimatelj i zaštitnik Neretve

Radiosarajevo.ba
Preminuo Dinno Kasalo, poznati filmski autor, snimatelj i zaštitnik Neretve
Foto: Facebook / Dinno Kasalo

Dinno Kasalo, poznati bosanskohercegovački autor, snimatelj i urednik BHRT preminuo je danas, 21. juna, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kasalo je preminuo u svojoj kući na Borcima, u prirodnom ambijentu koji je najviše volio.

Dinno Kasalo, bio je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora dokumentarnih filmova, umjetnik fotografije i ekolog, a godinama je radio kao urednik i producent na BHRT-u.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Pamte se i njegovi filmovi koji se bave ekološkom problematikom.

Na internacionalnim TV festivalima u svojoj karijeri Kasalo je dobio 41 nagradu, a najviše upravo za filmove kojima je tretirao ekološku tematiku.

Dinno je uživao provoditi vrijeme na planini Prenj, a ljubav prema prirodi prenosio je na svoje najbliže. O ovoj prelijepoj planini napravio je više od 15 filmova. 

Ovaj umjetnik napravio je deset posebnih intermeca, od kojih je pet prikazano na Golden Prag Festivalu, zatim film 'PV (Plavni val)', koji je prikazan na čak šest međunarodnih festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije