Poznat datum: Evo kad će Gradsko vijeće Sarajeva odlučivati o dodjeli Šestoaprilske nagrade

0
Fena
Poznat datum: Evo kad će Gradsko vijeće Sarajeva odlučivati o dodjeli Šestoaprilske nagrade
Foto: Gradsko vijeće / Sjednica Gradskog vijeća grada Sarajeva

Na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva 13. marta vijećnici će odlučivati o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za 2024. godinu.

Najprije će na sjednici biti razmatran Izvještaj o radu Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2024. godini, a potom će vijećnici donositi odluku o dodjeli pojedinačne i kolektivne nagrade.

Gradski vijećnici će razmatrati Prijedlog odluke o dodjeli pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2024. godini prof. dr. sci. Branislavu Draženoviću rođ. Peruničić. Također će biti razmatrana odluka o dodjeli pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva Zdravku Čoliću.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Udruženju "Renesansa“, kao i Prijedlog odluke o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Udruženju Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca.

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, sjednica će biti održana u ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a o uslovima i načinu dodjele Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva odlučivat će na zatvorenoj sjednici, odnosno sa iste će biti isključena javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije