VKBI uputilo javnu zahvalnost organizacijama nakon kandidature za Šestoaprilsku nagradu Sarajeva

1
Radiosarajevo.ba
VKBI uputilo javnu zahvalnost organizacijama nakon kandidature za Šestoaprilsku nagradu Sarajeva
Foto: VKBI / Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca uputilo je javnu zahvalnost partnerskim organizacijama na kandidaturi za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajevo u 2024. godini.

"Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet, Hrvatsko narodno vijeće u Bosni i Hercegovini, Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnopravnost i Jevrejsko humaniratno kulturno društvo La Beneveolencija predložili su Vijeće Kongresa bošnjčkih intelektualaca Bosne i Hercegovine za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajevu u 2024. godini u drugim oblastima rada i stvaralaštva – integracija I prezentacija Grada Sarajevo kao društva zajedničkih I multietničkih vrijednosti te promocija I unapređenje temeljnih elemenata nacionalnog identiteta bošnjačkog naroda.

HNV i Merhamet su Šestoaprilsku nagradu dobili u ranijem periodu, pa je ova kandidatura sa te strane još značajnija.

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

Ovaj čin naših partnerskih i prijateljskih organizacija civilnog društva potvrđuje da je VKBI u proteklih 30 godina svoga postojanja imao snažnu ulogu u očuvanju i unapređenju Sarajeva i Bosne i Hercegovine kao društva zajedničkih vrijednosti i zalaganje za unapređenje temeljnih ljudskih prava i sloboda svih građana i naroda na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

U ovim turbulentnim vremenima čin predlaganja Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca od strane organizacija srpske, hrvatske, jevrejske i bošnjačke provenijencije za najviše priznanje daje nam snagu da istrajemo u zalaganju promocije naših različitosti kao bogatstva koje Sarajevo i naša domovina baštini kroz stoljeća", saopćeno je iz VKBI.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije