Tužna povorka sa tijelom Slaviše Krunića krenula prema crkvi u Trnu

A. S.
Tužna povorka sa tijelom Slaviše Krunića krenula prema crkvi u Trnu
Foto: Dženan Kriještorac / Sahrana Slaviše Krunića

Tužna povorka sa nekoliko hiljada građana iz cijele Bosne i Hercegovine, tačno u 12 sati, krenula je da tijelom ubijenog banjalučkog biznismena Slaviše Krunića ispred kuće njegovih roditelja u Trnu.

Tijelo brutalno likvidirano Krunića bilo je na kočiji, uz tradicionalni vjerski obred, dok se povorka sa tužni licima kretala prema crkvi u Trnu.

Tuga se nadvila nad Banja Lukom: Potresna komemoracija Slaviši Kruniću

Majka ubijenog Slaviše Krunića: Nađite ubicu moga sina

Među nekoliko hiljada građana koji su došli da se oproste od Krunića, primijetili smo njegove poslovne prijatelje, ne samo iz Banje Luke, već iz Sarajeva, Bihaća, Zenice... svih gradova BiH s kojima je ubijeni biznismen imao odličnu poslovnu saradnju.

Nakon komemoracije koja je jutros održana u agenciji "Sector Security", samo jednoj od uspješnih kompanija kojima je Krunić bio vlasnik, tužna povorka je bila izuzetno emotivna, jer su se i ovdje miješali suze, jauci i jecaji najbližih.

Na čelu povorke bila je Slavišina najbliža rodbina, dok su prijatelji pridržavali oca Drago i majku Koviljku, kao i kćerku Nevenu, koja je na sahranu stigla iz Beograda, gdje posljednjih godina živi.

Kolona uplakanih čeka da se upiše u Knjigu žalosti za Slavišu Krunića

Dašak nade donijela je vijest da je nedaleko od mjesta na kojem je Krunić brutalno likvidiran u noći sa ponedjeljka na utorak, zajedno sa pratiocem Žarkom Pavlovićem, je informacija da je pronađena automatska puška, za koju se pretpostavlja da je iz nje izvršeno svirepo dvostruko ubistvo.

Nakon što se ispred crkve u Trnu oproste najbliži, Krunić će biti sahranjen na porodičnom groblju u Glamočanima u 15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije