Emotivni i potresni govor oca Slaviše Krunića na komemoraciji

A. S.
Emotivni i potresni govor oca Slaviše Krunića na komemoraciji
Foto: Dženan Kriještorac / Drago Krunić

U Banjoj Luci danas je održana komemoracija Slaviši Kruniću, tragično preminulom biznismenu, predsjedniku Uprave kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt" i "Sector ADS", koji je ubijen u ponedjeljak nešto prije ponoći u Trnu, nedaleko od porodične kuće.

Sala je bila premala da primi sve goste koji su došli da odaju počast i oproste se od omiljenog direktora, rođaka, prijatelja... Nakon što su se od Slaviše Krunića na komemoraciji oprostili Dragan Čavić i jedan od direktora njegove kompanije, Radomir Bajić, to je uradio i njegov otac.

Tuga se nadvila nad Banja Lukom: Potresna komemoracija Slaviši Kruniću

Majka ubijenog Slaviše Krunića: Nađite ubicu moga sina

"Ostali smo tu da opravdamo put Slaviše. Molim vas sve ovdje da znate, svi vi koji imate potrebu da nam se obratite, slobodno se javite. Moj sin od ni od koga nije zaslužio da se meni i mojoj djeci vraća nešto loše. Molim vas, izražavam nadu da će naš MUP me nazvati i kazati 'Drago Kruniću, ovo smo saznali'. Ovdje nije u pitanju politika, ovdje je u pitanju plaćeno ubistvo.

Uvjeren sam da će MUP 99 posto riješiti ubistvo. Živim za pravdu, umrijet ću za pravdu.. Pomozite meni i MUP-u da nađemo prave ubica. To nam treba i hvala vam.  Očekujem amo vašu ljudsku podršku, ja ću s porodicom nastaviti život da pomognem porodicu, meni ništa ne treba ", kazao je otac Drago, dok je majka Koviljka puštala suze i naglas plakala i jecala.

Kolona uplakanih čeka da se upiše u Knjigu žalosti za Slavišu Krunića

Slaviša Krunić bit će sahranjen u 13 sati na porodičnom groblju u Glamočanima.

Dva sata kasnije, u 15 sati, na groblju Bare u Palama, bit će sahranjen i pratilac Krunića, Žarko Pavlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije