Potvrđeno: U Sarajevu doček 2017. godine uz Dinu Merlina

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: U Sarajevu doček 2017. godine uz Dinu Merlina
Sarajevo će 2017. godinu dočekati uz Dinu Merlina i bit će to, prema mišljenju mnogih, najspektakularniji i najorganiziraniji doček Nove godine, koji će nesumnjivo u glavni grad privući brojne goste i donijeti višestruke koristi.

Nekoliko dana čekala se konačna potvrda dogovora Uprave Grada Sarajeva i menadžmenta Dine Merlina i danas je u tom povodu organiziran press u Vijećnici na kojem su saopćeni detalji o dočeku Nove godine u Sarajevu

Najprije je potvrđeno da će Sarajlije ali i sve goste našega glavnoga grada 31. decembra zabavljati Dino Merlin na najvećem trgu u glavnom gradu - Trgu Bosne i Hercegovine

"Ovo će biti pozitivan okidač za duh i tijelo grada. Imamo sve mogućnosti da napravimo dobru priču", kazao je Merlin, govoreći u značaju ovog događaja.

On je rekao kako već dugo ima želju nastupiti u Sarajevu na dočeku Nove godine, ali je uvijek bio problem pronaći pravi prostor, široki trg kakav imaju Beograd i Zagreb. Sada se konačno pronašlo rješenje.

"Ovo treba da bude neki novi početak da se Sarajevo pozicionira kao regionalni centar. Sarajevo ima nevjerovatan potencijal".  

Naglasivši da mu je mu je čast govoriti na današnjem pressu koji je organiziran u Vijećnici, Merlin se našalio i kazao kako je imao dilemu u vezi s dočekom. 

"Imam dilemu - da li su me članovi Gradske uprave izabrali jer sam dobar, ili zato što su se svi već izredali, neki već nekoliko puta."

Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka potvrdio je ranije izjave da su dogovori vođeni dugo i da konačno može kazati da će Sarajevo imati manifestaciju koja će biti regionalnog karaktera.

Važno je napomenuti da će program dočeka Nove godine početi u 9 sati, a osim Dine Merlina koji će svoj nastup početi u 23 sata, u najluđoj noći će nas zabavljati i Divanhana te Jehan Džihan, mladi muzičar, sin Dade Džihana, koji u Velikoj Britaniji već neko vrijeme dobiva odlične kritike medija i muzičkih kritičara. 

Doček Nove godine u Sarajevu organizirali su zajedno Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo. 

Ističući važnost turizma, Skaka se zahvalio Vladi KS-a koja je podržala projekt jer je on svakako od zajedničkog značaja. 

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković bio je na današnjem pressu i naglasio je da je i za njega lično ali i za Vladu kojom upravlja ovo veoma značajan događaj. 

"Nas nekoliko gaji ovu ideju više od godinu dana. Ovakvo nešto trebalo bi postati brend Sarajeva, mi ćemo biti domaćini svima onima koji dođu slušati našeg Dinu Merlina", poručio je Konaković te dodao da se nada da će Novu godinu u Sarajevu najprije dočekati što više ljudi iz BiH, ali svakako i da se nadaju da će Sarajevo postati destinacija u regionu koja će biti asocijacija na proslave Nove godine. 

"Osjetio sam reakcije onih kojima je ovo najbitnije - hotelijera, ugostitelja, turističkih radnika."

Kad je riječ o troškovima organizacije o kojima se također mnogo govorilo prethodnih dana, premijer Konaković ja kazao da će organizirani doček Nove godine u Sarajevu koštati 212 hiljada KM, ne računajući PDV.  
 
Konakovic je istaknuo da je ovo izuzetno ekonomična cijena događaja s obzirom na učinak koji će donijeti. Također je naglasio da će inspekcija te noći raditi treću smjenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije